Mainos

Kenialainen kauneuskuningatar tuomittiin kuolemaan kumppaninsa julmasta murhasta – Tuomari: "Ei ole siistiä tappaa tyttö- tai poikaystävää"

Kenialainen Ruth Kamande, 24 tuomittiin kuolemaan miesystävänsä murhasta. Tuomiota odottaessaan Kamande voitti vankilan kauneuskilpailun. Asiasta kertoo Sky News.

Oikeus totesi Kamanden murhanneen kumppaninsa Farid Mohammedin, 24, puukottamalla tätä 25 kertaa. 

Tuomion antanut tuomari Jessie Lesiit perusteli ankaraa tuomiota kasvatuksellisella syyllä.

– Haluan nuorten tietävän, ettei ole siistiä tappaa tyttö- tai poikaystävää, vaikka välillä harmittaisi. Älkää tehkö sitä. Sen sijaan on siistiä perääntyä ja antaa anteeksi, Lesiit sanoi tuomion julistamisen yhteydessä.

Oikeuden mukaan Kamanden köytös oli ollut manipuloivaa ja hän oli muun muassa tutkinut kumppaninsa matkapuhelinta. Kamande ei oikeuden mukaan ole myöskään osoittanut katumusta.

Viimeisin teloitus yli 30 vuotta sitten - tuomio johtamassa perustuslailliseen kriisiin

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on arvostellut tuomiota ja kutsunut sitä ”julmaksi, epätavalliseksi ja vanhentuneeksi”.

– Tämä tuomio on isku Kenian edistykselliselle historialle kuolemantuomion korvaamisessa elinkautisella vankeudella, sanoi järjestön paikallinen johtaja Irungu Houghton.

Keniassa on ollut pitkä tauko kuolemantuomioiden täytäntöönpanossa. Toistaiseksi viimeinen teloitus tehtiin vuonna 1987. Maan rikoslaki määrää kuoleman ainoaksi rangaistukseksi murhasta ja aseellisesta ryöstöstä.

Viime joulukuussa Kenian korkein oikeus määritteli pakollisen kuolemantuomion perustuslain vastaiseksi. Kenian rikoslakia ei ole kuitenkaan toistaiseksi muutettu.

Kamande aikoo asianajajansa mukaan valittaa tuomiosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.