Mainos

Japanissa teloitettiin kaksi murhaajaa – toinen oli vasta teini tehdessään rikoksen

Japanissa teloitettiin tänään hirttämällä kaksi murhaajaa, joista toinen oli murhan tehdessään vain 19-vuotias. Teloitukset aiheuttivat vastalauseryöpyn ihmisoikeusjärjestöiltä. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto AFP.

Teloitetut olivat 44-vuotias Terihiko Seki ja 69-vuotias Kiyoshi Matsui. Seki sai kuolemantuomion neljän ihmisen tappamisesta vuonna 1992 Chiban kaupungissa Tokion kaakkoispuolella. Hän oli tuolloin vain 19-vuotias. Matsui tuomittiin naisystävänsä ja tämän vanhempien murhaamisesta vuonna 1994.

Paikallisen median mukaan tämä oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 1997 kun alaikäisenä rikoksen tehnyt tuomittu teloitettiin. Japanissa täysi-ikäisyyden raja on 20 vuotta.

Molemmat teloitetut olivat pyytäneet uutta oikeudenkäyntiä. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan on harvinaista mutta ei ennennäkemätöntä, että uutta oikeudenkäyntiä pyytänyt teloitetaan.

– Nämä olivat erityisen julmia rikoksia. Määräsin teloitukset tarkan harkinnan jälkeen, Japanin oikeusministeri Yoko Kamikawa sanoi toimittajille.

Tämänpäiväiset teloitukset mukaan luettuna Japanissa on teloitettu 21 tuomittua nykyisen pääministerin Shinzo Aben kaudella vuodesta 2012 alkaen.

Japani ja Yhdysvallat ovat ainoat merkittävät kehittyneet maat, joissa kuolemantuomio on yhä käytössä. Kuolemantuomio nauttii laajaa kannatusta Japanissa, vaikka Euroopan maat ja ihmisoikeusryhmät protestoivat jatkuvasti Japanin kuolemantuomiota vastaan.

Kuolemantuomion vastustajat pitävät Japanin kuolemantuomiota erityisen epäinhimillisenä, sillä tuomitut saattavat viettää vuosia eristysselleissä ja usein heille kerrotaan teloituksestaan vain muutamia tunteja etukäteen.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on sanonut, että Japanissa teloituksista ei aina kerrota teloitettavalle etukäteen olleenkaan ja teloitetun omaisille, juristille ja julkisuuteen niistä kerrotaan vasta teloituksen jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.