Mainos

Kemira aikoo vähentää Suomesta jopa 250 työpaikkaa

Kemianyhtiö Kemira aloittaa tiukan kulukuurin. Sen tavoite on toteuttaa uudelleenjärjestelyohjelma "Fit for Growth", jonka tavoitteena on saavuttaa 60 miljoonan euron säästöt vuosittain.

Tämän vuoksi yhtiö joutuu aloittamaan yt-neuvottelut maailmanlaajuisesti. Suomessa vähennystarve on jopa 250 työpaikkaa.

Kokonaisuudessaan säästötoimenpiteiden toteuttaminen vaatii Kemiran mukaan enintään 600 työpaikan vähentämiseen maailmanlaajuisesti. Kemiran palveluksessa oli kesäkuun 2012 lopussa yhteensä lähes 5 200 työntekijää.

Toimien taustalla on Kemiran heikko tulos. Kemiran liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä laski vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla peräti kymmenen prosenttia vuoden 2011 vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Kemiran talousjohtajan Jyrki Mäki-Kalan mukaan heikentyneeseen tulokseen on monia syitä.

– Tässä on tapahtunut monia asioita maailmanlaajuisesti. Meidän myyntimme ei ole kasvanut sitä vauhtia, mitä olemme toivoneet ja olemme jääneet kilpailijoista jälkeen. Kustannuspaineet, kuten kiinteät ja raaka-ainekulut ovat syöneet operatiivista liikevoittoa. Siinä meillä riittää kurottavaa, Mäki-Kala toteaa MTV3 Uutisille.

Yhtiön toimitusjohtajan Wolfgang Büchelen mukaan yhtiö kiinnittää erityistä huomiota kannattavuuteen.

– Kannattavuutemme on ensisijaisen tärkeä tekijä, jota meidän on parannettava voidaksemme jatkossakin olla tärkeä toimija veden laadun ja määrän hallintaan liittyvässä liiketoiminnassa, sanoi Kemiran toimitusjohtaja Wolfgang Büchele pörssitiedotteessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.