Mainos

Kemijärven yöjunayhteys karsii oikoradan lisävuoroja

Lahden ja Helsigin väliselle oikoradalle oli suunniteltu junavuorojen tuntuvaa lisäämistä. Kemijärvi-yhteyden jatkaminen aiheuttaa kuitenkin yli miljoonan euron vuosikustannukset.

Helsingin ja Kemijärven välisen yöjunaliikenteen jatkaminen on vähentämässä oikoradalle suunniteltuja lisävuoroja. Liikenne- ja viestintäministeriö aloitti talvella VR:n kanssa neuvottelut vuorojen tuntuvaksi lisäämiseksi ensi vuodeksi Lahden ja Helsingin välillä, mutta alkuperäisistä tavoitteista joudutaan todennäköisesti tinkimään.

Ministeriön mukaan Kemijärven yöjunaliikenteen jatkamiseen ei ole varauduttu vuoden alussa laadituissa toimintasuunnitelmissa. Kemijärvi-yhteys aiheuttaa jopa reilun miljoonan euron kustannukset vuosittain.

Yöjunaliikennettä Kemijärvelle päätettiin jatkaa keväällä. Ministeriö on tehnyt VR:n kanssa sopimuksen yhteyden turvaamisesta vuoden 2011 loppuun asti.

Oikoradan lisävuorojen kohtalo selvinnee elokuussa, kun valtiovarainministeriö tekee päätöksensä liikenne- ja viestintäministeriön toukokuussa laatimasta talousarvioehdotuksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.