Mainos

Kemiin tekeillä miljardisijoitus – "Suomi kiinnostaa sijoittajia"

6:55

Ulkomaankauppa ja -kehitysministeri Lenita Toivakan (kok) mukaan suomalaisten osaaminen on suurin valttikorttimme ulkomaisten sijoittajien silmissä.

Ulkomaalaisten kiinnostus Suomea kohtaan investointikohteena nousi tapetille eilen, kun kiinalainen bioenergiayhtiö Kaidi kertoi suunnittelevansa rakentavansa Kemin Ajokseen miljardin euron biodieseljalostamoa.

Myös muut kuin biodieseliin liittyvät asiat ovat valttikortteja suomalaisille.

– Suomesta ollaan kiinnostuneita, meidän maine on kuitenkin hyvä tässä mielessä. Erityisesti Suomen osaaminen tunnetaan. Tällä hetkellä on ehkä eniten tullut vastaan se, että meillä on vahvaa ict-osaamista, Toivakka sanoi Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Erityisesti Suomen kyky luoda perinteisille aloille lisäarvoa ja uusia innovaatioita on tunnustettu.

– Kävin viimeksi esimerkiksi Norjassa tällä viikolla keskusteluja yritysjohtajien ja investorien kanssa, mitä öljyteollisuuteen, meriteollisuuteen tai terveysteknologiaan voitaisiin tuoda suomalaisen osaamisen kautta lisää.

– Erityisen paljon kiinnostaa se, että Suomessa on osaamista. Meillä on valtavasti ihmisiä, jotka pystyvät tekemään ihan uudenlaisia ratkaisuja ja ratkaisemaan ongelmia, joista emme edes tiedä. Tätä pitäisi tuoda enemmän esille.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.