Mainos

Ministeri Rehn: Yksi tekijä yhdistää tulevaisuuden menestyjiä – "Aasiassa ovat valtavat markkinat"

3:04

Nykyinen elinkeinoministeri, aiemmin Euroopan parlamentissa ja Euroopan unionin komissaarina työskennellyt Olli Rehn kertoo pitävänsä isäänsä esikuvanaan.

– Hän oli kaikkiaan 60 vuotta varaosa-alalla. Hän antoi hyvät eväät siinä, että työn tekemistä ja työn tekijää tulee aina kunnioittaa ja yrittämistä kannustaa.

Isältään yrittäjähengen perinyt Rehn arvioi Suomen yritysmaailman seuraavien menestystarinoiden kumpuavan aikaisempaa useammilta aloilta. Hänen mukaansa yksi tekijä kuitenkin yhdistää tulevaisuuden menestyjiä.

– Yhteinen nimittäjä on varmasti se, että meillä on vahva digitaalinen osaaminen. 

Rehn nostaa etenkin suomalaisen osaamisen terveydenhuollon, informaatioteknologian ja ympäristöteknologian aloilla tulevaisuuden vientivaltiksi.

– Meillä on syntynyt ja syntymässä vahvaa yritystoimintaa aloilla, jotka yhdistävät terveysteknologian ja informaatioteknologian osaamista.

– Lisäksi meillä on vahva maine cleantechin ja puhtaiden ratkaisujen saralla.

Cleantech eli puhdas teknologia tarkoittaa tuotteita, palveluita, prosesseja ja teknologioita, jotka edistävät kestävää kehitystä ja luonnonvarojen maltillista käyttöä, ja ehkäisevät liiketoiminnan kielteisiä ympäristövaikutuksia.

Rehn kokee, että etenkin juuri ympäristö- ja ilmastokysymykset voivat vauhdittaa suomalaista vientiä.

– Aasiassa, Afrikassa, Kiinassa ja Intiassa on valtavat markkinat. Siihen suuntaan katsoisin, kun etsitään seuraavia suomalaisia menestystuotteita ja palveluja. 

Tullin ennakkotietojen mukaan Suomen tavaravienti laski vuonna 2015 neljä prosenttia. Vienti oli arvoltaan yhteensä 53,5 miljardia euroa. 

Viennin laskuun vaikuttivat etenkin öljytuotteiden arvon raju lasku, sekä Ukrainan sodan vuoksi Venäjää vastaan asetetut talouspakotteet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.