Kemian maisteri: En saanut tutkia syövän parantanutta uutetta

Juhani Mattila parantui kertomuksensa mukaan keuhkosyövästä havupuu-uutteella. Kemian maisteri Tuomas Kaasalainen uskoo uutteen voimaan ja kertoo tutustuneensa useisiin vastaavan kokeneisiin.

– Näitä tapauksia, joissa havupuu-uutetta käyttäneiden syöpäpotilaiden sairaus on juomakuurin aikana edennyt lääkärien ennusteesta poikkeavalla tavalla, alkaa olla niin paljon, että niihin pitäisi kiinnittää huomiota, kemian maisteri Tuomas Kaasalainen sanoo.

– Normaalisti 50 000 syöpätapausta kohden yksi parantuu selittämättömästi ja ilman hoitoja. Juoman käyttäjien joukossa näitä tapauksia on paljon enemmän kuin tilastollisesti pitäisi olla mahdollista.

Kaasalainen on selvittänyt asiaa perehtymällä luonnonaineita koskevaan tutkimuskirjallisuuteen ja puhuttamalla kymmeniä havupuu-uutetta käyttäneitä.

– Tarvittaisiin kuitenkin systemaattista tieteellistä tarkastelua, jotta voitaisiin selvittää, kuinka usean potilaan kohdalla juomasta on apua, ja miten radikaaleja vaikutukset ovat.

Sukset ristiin yliopiston kanssa

Yliopistossa Kaasalaisen tutkimusehdotus tyrmättiin. Yliopistoprofessorit ja syöpälääkärit olivat sitä mieltä, ettei juomassa ole potilaan terveydentilaa kohentavaa ainetta ja että asian tutkiminen tulisi liian kalliiksi.

Tämä siitäkin huolimatta, että Kaasalaisen mukaan uutejuoman on aiemmin alustavassa tarkastelussa todettu hillinneen syöpäsolujen kasvua.

– Minulle sanottiin, että jos lähtisin tekemään tällaista tutkimusta, se olisi jopa rikollista, Kaasalainen kertoo.

– Juoman terveysvaikutukset perustuvat todennäköisesti kymmenien eri aineiden yhteisvaikutukseen, mutta tiedemiehet haluavat löytää ja tutkia vain yhtä potentiaalista molekyylia. Lisäksi syöpätutkimukset vaativat satojen tuhansien eurojen panostusta.

Koska Kaasalainen ei saanut tukea tutkimukselleen, hän jätti yliopiston ja on toiminut yrityskonsulttina muun muassa havupuu-uutetta kauppaavalle yritykselle.

Lue, mitä mieltä syöpäasiantuntijat ovat Kaasalaisen väitteistä ja havupuu-uutteen väitetystä parantavasta voimasta.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Piia Simola

Lue myös:

    Uusimmat