Mainos

Kelloharrastajilta uskomaton joulupotti Lastenklinikan Kummeille – tiettävästi Suomen suurimpia harrastajayhteisön keräämiä lahjoituksia

Suomalainen kelloharrastajien yhteisö on onnistunut hankkimaan poikkeuksellisen huikean joululahjan Lastenklinikan Kummeille. Reilun 62 000 euron keräyslahjoitus on tiettävästi Suomen suurimpia harrastajayhteisön keräämiä hyväntekeväisyyslahjoituksia.

Noin 14 000 kelloharrastajaa on osoittanut tänä jouluna, miten suurikin tavoite on saavutettavissa, kun tehdään töitä yhdessä ja levitetään sanomaa sinnikkäästi.

Suomalainen kelloharrastajien Facebook-yhteisö on hankkinut ”Boxit auki – Kelloharrastajat hyvällä asialla” -keräyksessään tähän aamupäivään mennessä jo yli 62 500 euroa Lastenklikinoiden Kummeille. Viime vuonna samainen keräys tuotti noin 20 000 euroa.

Rahat on kerätty Kummien sivuilla olevaan niin sanottuun digilippaaseen. Lahjoittajat ovat voineet osallistua myös hyväntekeväisyyshuutokauppaan joko lahjoittamalla huudettavia kohteita tai huutamalla niitä yksityisten ihmisten ja yritysten järjestämissä huutokaupoissa Kelloharrastajien ryhmässä Facebookissa.

Projektin kampanjapäällikkö ja kelloharrastaja Miika Manninen uskoo, että potti on niin suuri harrastajien aktiivisuuden ansiosta.

– Meidän reilun 14 000 hengen yhteisö on varmasti maailman aktiivisimpia Facebook-yhteisöjä. Olemme saaneet upeasti pienellä masinoinnilla porukan haastamaan toisiaan ja yritykset toisia yrityksiä. Siinäkin mielessä tämä on hieno saavutus, että meillä ei ole ollut julkkiksia vetureina.

Huutokaupattavaksi on tullut erityisesti kelloaiheisia tuotteita.

– Olemme saaneet maahantuojilta ja kellomyyjiltä huutokauppaan arvokelloja. Niiden ansiosta potti on noussut heti tuhansilla euroilla. Tavalliset harrastajat ovat lahjoittaneet lisäksi muun muassa kellojen säilytyslaatikoita, kellolippiksiä ja rannekkeita, Manninen luettelee.

"Jokainen sekunti on korvaamaton"

Kelloharrastajien keräyksen teemana on ollut tänä vuonna aiheeseen sopivasti ”Tehdään yhdessä hyvää, kelloharrastajina tiedämme, että jokainen sekunti on korvaamaton!”

Manninen haluaa haastaa muitakin yhteisöjä tekemään hyvää toisille.

– Pienellä vaivalla saadaan aikaan iso vaikutus.

Kelloharrastajien joulukeräys jatkuu jouluaattoon saakka. Potin kasvamista voi seurata keräyksen nettisivuilla

Kummeille tehdyistä yleislahjoituksista 30 prosenttia menee Lastentautien tutkimussäätiölle. Loput rahat menevät Helsingin, Turun, Tampereen, Oulun ja Kuopion lastenklinikoille.

1:41

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.