Mainos

Kelloharrastajilta jättimäinen 144 000 euron joululahja sairaille lapsille – "Törkeän hieno saavutus"

Kelloharrastajat-yhteisö on ylittänyt moninkertaisesti tavoitteensa keräyksessään sairaiden lasten hyväksi. 

Kelloharrastajat järjesti marras-joulukuussa rahankeräyksen Lastenklinikoiden kummien hyväksi. Jouluaattoiltaan päättynyt keräys tuotti odotuksiin nähden moninkertaisen summan. Käsittämättömän huikeaa, kuvailee kampanjapäällikkö.

– Onhan tämä aivan törkeän hieno saavutus. Ei mitenkään olisi voinut odottaa tuollaista. Tämä on aivan käsittämättömän huikeaa, kuvailee tunnelmaansa Boxit auki 2017 -nimeä kantaneen keräyksen kampanjapäällikkö Miika Manninen MTV Uutisille.

Tavoite ylittyi seitsenkertaisesti

Mannisen mukaan nyt kerätty rahasumma ylitti tavoitteen noin seitsenkertaisesti.

– Viime vuonna keräsimme vähän yli 20 000. Asetimme täksi vuodeksi tavoitteeksi tuon 20 000, joka jo sellaisenaankin olisi ollut huima summa saada kasaan.

Nyt kerätty summa on kokonaisuudessaan 144 670 euroa ja se lienee yksi maamme historian suurimmista harrastajayhteisön keräämistä.

Manninen uskoo, odottamattoman suuren keräystuloksen taustalla oli kelloharrastajayhteisön hyvä henki.

– Meidän yhteisömme on hemmetin hyvähenkinen. Ihmiset lähtivät haastamaan tosiaan mukaan hyvälle asialle. Lisäksi yrityksiltä saatiin aika paljon myös lahjoituksia.

Tarjolla vaikka illalisia ja lumenluontia

Keräyksen rahat hankittiin paitsi suorilla rahalahjoituksilla myös huutokauppaamalla kampanjaa varten lahjoitettua tavaraa ja palveluita. Tavara oli suurelta osin kelloja tai kellotarvikkeita, mutta oli myös kaikenlaista muuta.

– Siellä oli kaikenlaista ihan laidasta laitaan, ravintolaillallista, veneajelua, lumenluontia, urheiluautoajelunkin pääsi huutamaan. Porukka lähti keräämään todella innovatiivisesti.

– Käsittämättömän upeita juttuja! Monen tavaran hinta myös ylitti selkeästi käyttöarvonsa. Tässä kyllä huomaa, että kun hyväntekeväisyyttä tehdään, kukkaronnyörit ovat selkeästi enemmän raollaan.

Keräykseen tehtiin Mannisen mukaan reilut 2 500 lahjoitusta. Lahjoittajien määrän hän arvoin kaikkiaan vajaaksi neljäksi tuhanneksi, kun tavara- tai palvelulahjoituksessa lahjoittajiksi lasketaan sekä tavaran lahjoittanut että sen ostanut.

Kelloharrastajat lahjoittavat koko summan Lastenklinikoiden kummien yleiskeräykseen. Moninkertaisesti ylittynyt keräystavoite ei saanut Kelloharrastajia miettimään muita lahjoituskohteita kummien lisäksi.

– Kummit osaavat jakaa sen rahan kohteisiin parhaiten. He tietävät mihin nämä rahat pitää laittaa.

Kelloharrastajat haastavat muut mukaan

Manninen kertoo, että ensi vuoden keräystä ei ole vielä ehditty suunnitella.

– Koitetaan toipua tästä ensin. Tämä oli meille aika raskasta vaikka tietysti myös erittäin antoisaa aikaa. Ainakin itse pyrin nyt pitämään hetken some-taukoa. Sitten lähdetään miettimään ensi vuoden kuvioita. Varmasti kuitenkin toteutamme jonkun vastaavan tempauksen. Kovat paineet on tietysti nyt ensi vuodelle.

Pitääkö tavoitetta nostaa ensi vuodelle?

– Ehdottomasti.

Manninen haluaa haastaa myös muita yhteisöjä vastaavanlaisiin kampanjoihin ensi vuonna.

– Haluamme haastaa muita yhteisöjä tekemään vastaavaa jollekin hyvälle asialle. Tässä ei ole haettu kelloharrastajille mainetta, mutta kun potti kasvoi näinkin isoksi, uskon, että muutkin yhteisöt pystyvät tekemään jotain yhtä hienoa. Jokainen euro hyväntekeväisyyteen on loistohomma, Manninen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.