Mainos

Yle: Marko halusi kerätä joulurahaa vähävaraisille – "homma karkasi käsistä"

Marko Pulli halusi auttaa vähävaraisia joulun kunniaksi. Kampanjan tavoite oli kerätä 2 000 euroa, mutta lopputulos oli kymmenkertainen.

Marko Pulli halusi auttaa vähävaraisia joulun kunniaksi. Mies pyysi jaloon tempaukseensa apua Facebookissa. Tapahtui joulun ihme: jo marraskuussa julkaistusta päivityksestä tuli hitti.

Pullin tavoite oli kerätä 2 000 euroa, mutta lopputulos oli kymmenkertainen. Aiheesta uutisoi Yle.

Jos päivitys ei näy, katso se täällä.

– Ihmiset alkoivat jakaa sitä ihan hulluna ja haastaa kavereitaan mukaan. 2 000 euron tavoite täyttyi parissa tunnissa. Homma karkasi hyvällä tavalla käsistä, ja lopulta rahaa oli koossa 20 000 euroa. En olisi ikinä uskonut, että tämä menee näin, Pulli kertoo Ylelle.

Pulli kirjasi lahjoittamaan lupautuneiden nimet ja summat Excel-taulukoihin ja julkaisi tiedot myös Facebookissa. Hän halusi, että toiminta on läpinäkyvää.

Yksityishenkilöt lahjoittivat yleensä kymppejä, yritykset noin satasen. Suurin yksittäinen summa oli 600 euroa.

Summa on lahjoitettu Kymenlaakson ensi- ja turvakotiyhdistyksen kautta; sillä on hankittu sadan euron arvoisia ruokalahjakortteja vähävaraisille lapsiperheille. Lahjoittajien laskutuksen on hoitanut ensi- ja turvakotiyhdistys, joka on saanut lahjoittajilta jo 18 000 euroa.

20 000 euron keräyssumma on suurin lahjoitus, jonka yhdistys on koskaan saanut.

***

0:33

Lähde: Yle 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.