Mainos

Keittokirja syrjäytti käytösoppaan lahjalistalla

Takavuosien yo-lahjahitti käytösopas on joutunut väistymään uusien suosikkien tieltä. Tänä vuonna valmistujia hemmotellaan keittokirjoilla.

Kaukana takana ovat ne ajat, kun käytösopas kuoriutui valmistujaislahjoja avatessa ainakin yhdestä paketista.

Käytöskirjojen suosio on laskenut viime vuosina tasaisesti.

– Ne eivät yksinkertaisesti mene kaupaksi samalla tavalla kuin takavuosina. Nykyään valmistujille ostetaan enemmän lahjakortteja, Suomalaisen Kirjakaupan markkinointipäällikkö Marianne Kankaanpää kertoo.

Tämän vuoden ehdoton valmistujan lahjakirjasuosikki on keittokirja.

– TV:ssä on tällä hetkellä todella paljon kaikenlaisia kokkausohjelmia ja -kilpailuja, ja lehdissä esitellään ruokia ja julkkiskokkeja. Se on varmasti vaikuttanut ruokakirjojen suosioon. Lisäksi markkinoille on tullut lukuisia herkullisia kirjoja, jotka myyvät jo esillepanollaan ja kannellaan, Helsingin Akateemisen kirjakaupan myyntipäällikkö Christel Björkman analysoi.

Ruokakirjabuumia ovat lietsoneet Björkmanin mukaan myös netin suositut blogit. Lisäksi terveystrendillä on osuutta asiaan.

– Nyt löytyy keittokirjaa muun muassa joogaajille, upeita ja terveellisiä smoothie-kirjoja pirtelöiden ystäville ja muita aikaan ja trendeihin liittyviä kirjoja, jotka nekin ovat nostaneet sen aihealueen kirjamyyntiä.

Kankaanpää ja Björkman ovat yhtä mieltä siitä, että keittokirja on hyvä valita valmistujan lahjapöytään.

–Aika moni ylioppilaista lähtee pian opiskelemaan ja hankkii opiskelijaboksin muualta, eli keittokirja on käytännöllinen ja kiva lahja, Björkman sanoo.

Ruokakirjat jyräävät myös Mitä Suomi lukee -listalla

Ruokakirjojen suosio näkyy jo viime kuun myydyimpien kirjojen listalla. Tietokirjojen top-20-listauksessa on peräti viisi ruoka-aiheista opusta. Kirjakauppaliiton tilasto perustuu eri kirjakauppojen ja muutamien marketketjujen kirjamyyntiosastojen huhtikuun kirjamyynnistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.