Karhujen K18-hetki yllätti Keijon Kuusamossa: "Melkein lotossa voittaa ennemmin kuin saa kuvattua tuollaisen"

Luontokuvaaja ikuisti kameralle karhupariskunnan harvinaisen parittelun 2:33
Luontokuvaaja Keijo Pekkanen kertoi MTV Uutisille harvinaisesta onnistumisestaan.

Karhujen parittelun näkeminen luonnossa on hyvin harvinaista.

Luontokuvaaja Keijo Pekkasen kaksipäiväinen kuvausreissu Kuusamon Kuntilammella osoittautui tällä kertaa erittäin onnistuneeksi. Kuvausmatkan toisena iltana kameran eteen tallusteli kaksi karhua, jotka eivät olleet vain ohikulkumatkalla.

– Sieltä suon takaa kaksi karhua ensin vilahti ja sitten ne tulivat siihen suon laitaan ja koivikkoon. Ajattelin, että ne tulivat siihen vain muuten, mutta ne olivatkin pariskunta ja ne parittelivat siinä pari minuuttia, Pekkanen kertoo MTV Uutisille.

Pekkanen on kokenut luontokuvaaja ja käynyt useita kertoja Kuusamossa Kuntilammella kuvaamassa karhuja eri vuodenaikoina. Alueella ei sinänsä ole kovin epätavallista nähdä karhuja.

Parittelutilanteiden kuvaaminen on  kuitenkin hyvin harvinaista. Pekkanen ei itse ole aikaisemmin nähnyt karhujen parittelukuvia Suomesta.

Tilanteen harvinaisuutta hän vertaa lottovoittoon.

– Melkein lotossa voittaa ennemmin kuin saa kuvattua tuollaisen, Pekkanen arvioi.

Saman illan aikana alueella liikkui myös yksinäinen, noin puolitoistavuotias erauspentu. Erauspennut kulkevat emon kanssa vielä tämän kesän, mutta kyseisen pennun emo lähti sulhasen kanssa uusille matkoille ja vieroitti pennun. 

– Siinä usvassa se erauspentu tuli sinne suolle, sellainen oikein arka pentu. Se tilanne oli taas ihan erilainen, Pekkanen kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat