Venäläinen yleisurheilutähti kärysi jälleen – viimeinenkin arvokisamitali lähtee

Venäläinen kuulantyöntäjä Jevgenija Kolodko, 32, on saanut jälleen rangaistuksen dopingista. Hän menettää samalla kolmannenkin arvokisamitalinsa.

Kolodko jäi kiinni Moskovan antidopinglaboratorion datan perusteella. Nimikkeenä oli "kielletyn aineen tai menetelmän käyttö tai käytön yritys". Asiasta kertoi perjantaina Venäjän yleisurheiluliitto uutistoimisto Tassin mukaan.

Kolodkolle langetetaan tästä kahden vuoden kilpailukielto (11.1.2023–10.1.2025). Samalla Kolodkon tulokset mitätöidään aikaväliltä 4.7.2012 - 2.7.2016, joskin osa tämän jakson tuloksista oli jo aiemmin hylätty.

Kolodko on nimittäin saanut aiemminkin rangaistuksen dopingista, kun hänen Lontoon olympialaisissa 2012 antamansa dopingnäyte osoittautui uusintatutkimuksissa positiiviseksi turinabolista ja ipamorelinista. Häneltä mitätöitiin sen myötä tulokset ajanjaksolta 6.8.2012–5.8.2014, ja Kolodko kärsi kahden vuoden kilpailukiellon heinäkuusta 2016 heinäkuuhun 2018.

Kolodko oli ennen ensimmäistä käryään ehtinyt nousta Lontoon olympialaisten kuulantyönnössä toiselle sijalle, kun valkovenäläinen Nadzeja Astaptshuk oli kärynnyt hänen edeltään. Kolodko menetti kuitenkin Lontoon mitalinsa, minkä lisäksi häneltä vietiin hopea Göteborgin EM-hallikilpailuista vuodelta 2013.

Kolodkolla oli enää jäljellä yksi arvokisamitali, EM-hopea Zürichistä vuodelta 2014, mutta tuore tulosten mitätöinti riistää häneltä senkin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja