Jamaikan sprintterilupausta uhkasi 4 vuoden dopingpanna – mitään ei tullut: "Huoltaja antoi tabletteja"

Millaiset yleisurheilun MM-kisat edessä? 8:10
Asiantuntija Mika Järvinen ennakoi yleisurheilun MM-kisoja kuumien puheenaiheiden kautta.

Jamaikalainen sprintterilupaus Briana Williams, 17, on selvinnyt ilman rangaistusta käytettyään dopingiksi luokiteltua diureettia hydroklooritiatsidia, riippumaton antidopingin kurinpitopaneeli IADP kertoo.

Naisten 100 metrin tämän kauden maailmantilastossa kuudentena ajalla 10,94 oleva Williams antoi positiivisen dopingnäytteen Jamaikan mestaruuskisoissa kesäkuussa, ja häntä uhkasi jopa neljän vuoden kilpailukielto.

Puolustuksen mukaan Williams oli ottanut flunssalääkkeitä, jotka olivat pilaantuneita. Williams oli ilmoittanut ottamansa flunssalääkkeet antidopingvalvojille.

Sportsmax-sivuston mukaan Williamsin taustajoukot lähettivät lääkkeitä kyseisestä erästä tutkittavaksi Yhdysvaltoihin. Tutkimukset osoittivat, että tableteissa oli virheellisesti myös nesteenpoistajaa. 

– IADP toteaa, että urheilijalta ei ole havaittu merkittävää virhettä tai huolimattomuutta. Hänen huoltajansa oli antanut hänelle tabletteja, ja hänellä ei ollut aikomusta huijata kilpaillessaan pikajuoksussa 21. kesäkuuta 2019, IADP tiedotti nyt.

IADP suosittelee Williamsille antidopingia koskevan koulutusohjelman läpikäymistä.

"En haluaisi tätä edes pahimmalle viholliselleni"

Williamsin valmentaja Ato Boldon viestitti uutistoimisto Reutersille olevansa tyytyväinen, että antidopingpaneeli on tehnyt "oikean päätöksen pohjautuen todisteisiin, kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n sääntöihin ja maailman antidopingtoimisto Wadan koodiin".

– En haluaisi sitä, mitä Briana on kokenut ikäisenään, tapahtuvan edes pahimmalle viholliselleni, Boldon sanoi.

Williams kilpailee Dohan MM-kisoissa Jamaikan joukkueessa 100 metrillä ja 4x100 metrin viestissä.

Williams voitti 100 ja 200 metrin nuorten maailmanmestaruudet Tampereella 2018.

Yleisurheilun MM-kisat alkavat - arviot Suomen joukkueesta 9:20
Asiantuntija Mika Järvinen analysoi Suomen joukkueen yleisurheilun MM-kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat