Kehonrakentaja Lee Banks, 51, on kuollut

Syövästä pitkään kärsinyt kehonrakentaja Lee Banks on kuollut 51-vuotiaana. Hänen vaimonsa kertoo suru-uutisesta sosiaalisessa mediassa.

Lee Banks menehtyi "monien taisteluiden jälkeen" Jacksonvillessä sairaalassa torstaina 2. helmikuuta karsinoidioireyhtymästä seuranneisiin komplikaatioihin, hänen vaimonsa Lafayette Banks kertoo. Kyseisen oireyhtymän pääasiallisiksi oireiksi on lueteltu muun muassa punastuminen, kuumat aallot, sydämen tiheälyöntisyys ja ripuli.

Lee Banks oli vaimonsa mukaan havainnut aineenvaihdunnassaan "äärimmäisen muutoksen" kilpailuvalmistelujen aikana vuonna 2018. Vuonna 2020 hänen suolistossaan huomattiin lopulta neljännen asteen syöpäkasvain, ja muutama vuosi tästä miehen elämä päättyi 51-vuotiaana.

Mr. Olympia -kilpailija ja yrittäjä

Pitkän kehonrakennusuran luonut Lee Banks saavutti parhaan menestyksensä Classic physique -sarjassa myöhäisinä vuosinaan. Classic physique -debyytissään vuonna 2017 hän sijoittui Chicago Pro -kilpailussa kolmanneksi, ja hän sijoittui samana vuonna kehonrakennuksen arvostetuimmassa kilpailussa Mr. Olympiassa yhdeksänneksi.

Banks nähtiin lavalla viimeisen kerran vuonna 2019 Atlantic Coast Pro -kilpailussa, jossa hän oli toinen.

Banks menestyi myös yrittäjänä. Hän perusti kaksi oppimiskeskusta ja pyöritti omaa kuntosalia. Hän toimi lisäksi naturaalikehonrakennusliitto Natural Gym Associationin promoottorina.

Banks puuhasi viime päivinään toukokuulle 2023 tapahtumaa, jonka tuotot on tarkoitus lahjoittaa syöpätutkimukseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja