Entinen F1-kuski loukkaantui vakavasti rajussa onnettomuudessa – ajoi aika-ajot loppuun murtuneella selällä!

F1-sarjassa Toro Rossolla aikoinaan ajanut amerikkalaiskuljettaja Scott Speed on saanut vakavia vammoja rallicrossissa tapahtuneessa onnettomuudessa.

36-vuotias Speed sai Salt Lake Cityssa ajetuissa rallicrossin Yhdysvaltain mestaruuskisojen aika-ajoissa murtumia kolmeen selkänikamaansa, kun hänen Subarunsa rysähti hypyn jälkeen kovaa maahan.

Speed ajoi vielä kivusta huolimatta aika-ajot loppuun ennen kuin hänet toimitettiin sairaalaan tutkimuksiin. Vammat osoittautuivat selvästi luultua vakavammaksi.

Kausilla 2006 ja 2007 F1:ssä kisannut Speed julkaisi Facebook-sivullaan kuvan, jossa hän makaa sairaalasängyssä vahvassa niskatuessa.

– Tietokonetomografia näytti, että nikama kuusi on tuhoutunut

– Odotan, että kirurgit antavat meille pelisuunnitelman. Eilinen oli helposti pelottavin ja kivulian hetki, jonka muistan, Speed kertoo.


Leikkauksen jälkeen Speed iloitsi, että pystyi jälleen syömään ja juomaan. Hänen isänsä Mike Speed ja vaimonsa Amanda Speed olivat saapuneet Utahiin kuskin tueksi.

– Huomenna on fysioterapian ensimmäinen päivä, ja se määrittelee, kuinka nopeasti voin toipua tästä. Meillä on a- ja b-suunnitelmat. Voin kertoa, etten ole koskaan ollut näin jännittynyt a-suunnitelman toimivuudesta, Speed viestitti.


Speed siirtyi lyhyen F1-.uransa jälkeen NASCAR-sarjaan ja vaihtoi rallicrossiin vuonna 2013. Hän on voittanut Global RallyCross -sarjan mestaruuden jo neljästi. Lisäksi Speed ajoi yhden kauden sähköautojen Formula E -sarjassa.

Lue myös:

    Uusimmat