Kehonrakentaja Jari "Bull" Mentula avoimena steroidien käytöstään: "Olin valmis tekemään mitä vaan"

14:35
Lääkäri antoi Bull Mentulalle lohduttoman elinajanodotteen vuonna 2019.

Bull Mentula avautui terveydentilastaan ja anabolisten steroidien käytöstä Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Valmentaja-yrittäjä Jari "Bull" Mentula sai vuonna 2019 pysäyttävän diagnoosin, kun lääkäri antoi elinaikaa sydänviasta johtuen yhdestä kolmeen vuotta. Vuosi oli rankka myös perhesuhteiden osalta, sillä Mentula menetti samana vuonna äitinsä.

Aiheen tiimoilta syntyi Härkävuosi-kirja, jossa Mentula käsittelee tarkemmin omaa elämäänsä ja uraansa kehonrakentajana. Samassa yhteydessä hän puhuu anabolisten steroidien käytöstä. 

Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa Mentula kertoo steroidien piikittämisen taustoista. Piikittämisen taustalla oli hänen mukaansa halu kehittyä ja pystyä treenaamaan entistäkin enemmän. Elettiin vuotta 1995. Tuolloin steroidien käytön aloittaneen Mentulan paino nousi 80 kilosta 130 kiloon.

– Kehitys sai uudenlaisen tason. Se pamahti eri levelille. Silloin, kun koneessa on aineita, pystyn treenaamaan enemmän ja useammin, Mentula kertoo haastattelussa.

Lienee sanomattakin selvää, että kehonrakennus on Mentulan elämän suuria intohimoja. Lajille hän omistautuikin nuorempana täysin. 

– Olin valmis tekemään mitä vaan, Mentula viittaa kehonrakennukseen ja treenaamiseen.

Samaisessa haastattelussa Mentula arvioi kymmenen vuoden takaisissa kisoissa nähtyä kuntoaan. Lajista tietämätön tuskin löytää kuvasta parantamisen varaa, mutta Mentulalla on kunnostaan tarkka arvio.

Siihen Mentula ei ota kantaa, kuinka yleistä steroidien käyttö on kehonrakennuskisoissa.

– Minä käytin (steroideja). En voi muiden puolesta puhua.  

Nykyään Mentula voi lääkityksen ja rauhallisemman elämäntyylin vuoksi paremmin. Karu elinajanodote on enää muisto kahden lapsen isälle.

– Lääkitys lähti heti toimimaan ja taas mennään kovaa. Sydämen pumppausteho on noussut jo viitearvoihin. En edes ajattele asiaa enää samalla tavalla. Minulla on monta syytä elää vielä monta vuotta.  


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja