Mainos

Kehitysyhteistyövaroja sijoittava Finnfund ei allekirjoita syytöksiä verosuunnittelusta

Suomen kehitysyhteistyövaroja sijoittava Finnfund ei ole löytänyt näyttöä siitä, että sen sijoituksien kohteena oleva rahasto olisi vältellyt veroja.  

Finnwatch kertoi tänään, että valtion kehitysyhteistyövaroja käytetään verosuunnitteluun. Järjestö tarkasteli Dasos Capitalin hallinnoimaa metsärahastoa, jossa Finnfund on mukana. 

Finnfundin vaikuttavuus- ja viestintäjohtaja Tapio Walleniuksen mukaan Dasosilta on pyydetty selvitystä asiasta ja yritysrakennetta on katsottu ulkopuolisen asiantuntijan kanssa. Mitään Finnfundin periaatteiden vastaista ei ole havaittu. 

Walleniuksen mukaan Finnwatchin esiin nostama Dasos Timberland Fund I -rahasto on niin sanottu läpivirtausrahasto, joka sijoittaa kehitysmaihin mutta on rekisteröity muualle. 

– Tämä on (sijoituskohteissamme) tyypillinen rakenne, Wallenius sanoo. 

Finnfund on sijoittanut rahastoon vuonna 2010. Walleniuksen mukaan uusia investointipäätöksiä tehdään lähinnä jo ennestään tunnettujen ja hyvämaineisten pääomasijoittajien kanssa. Usein mukana on useita saman alan toimijoita, joiden kesken vaihdetaan tietoa. Pääomasijoittajan toimintaa seurataan myös sopimuksen teon jälkeen. 

– Usein olemme mukana sijoituspolitiikan luonnostelussa. Yritämme vaikuttaa siihen, että toiminta on omien tavoitteidemme mukaista. Jos ei ole, jäämme pois, Wallenius toteaa. 

Finnfundilla ei toistaiseksi ole virallisia verovastuullisuusohjeita, mutta Walleniuksen mukaan sellaisten teko on työn alla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.