Kebab-pitseriayrittäjä sai niskaansa perusteettoman viharyöpyn toisen yrittäjän rikossyytteiden takia – "Minulle on sanottu, että lähde pois"

Kinkku, ananas ja harmaa talous 7:49
Pizzeriat on ennenkin liitetty talousrikollisuuteen, kuten harmaaseen talouteen.

Nurmekselainen kebab-pitseriayrittäjä Ibrahim Köseoglu joutui perusteettoman vihaviestitulvan ja huhumyllyn keskelle tiistaina, kun mediassa uutisoitiin toisen kebab-pitseriaa pitäneen miehen saamista syytteistä.

Syytteet koskevat vuonna 2018 toimintansa lopettanutta yritystä, eivät Köseoglun Ibon Pizza & Kebab -nimistä ravintolaa. Kyseinen ravintola ei liity oikeudenkäyntiin mitenkään.

STT:n tiistaisessa uutisessa ei mainittu, että syytetyn yrittäjän ravintola on jo lopettanut toimintansa. Se ei myöskään tullut ilmi STT:n oikeudesta saamista asiakirjoista. Pienellä paikkakunnalla moni luuli, että uutinen koski Köseoglun ravintolaa ja miehelle alkoi tulvia tuohtuneita yhteydenottoja.

– Sain pelkästään tiistaina 15–20 viestiä ja useita yhteydenottoja. Useat asiakkaat ovat kyselleet, että oletko se sinä. Minulle on sanottu, että lähde pois, Köseoglu kertoo.

Tunnetaan kylällä

Köseoglu on pitänyt ravintolaa Nurmeksessa kertomansa mukaan vuodesta 1996 asti ja hänet tunnetaan kylällä hyvin.

– Asiakkaat kyllä uskovat minua, mutta Facebookissa kirjoitellaan minusta ja niitä jaetaan kavereille. Ei se hyvää mainosta ole minulle ja ärsyttää tietenkin. En voi vaikuttaa huhuihin mitenkään, vaikka en liity asiaan, Köseoglu sanoo.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden on määrä antaa tuomio jo lopettaneen pitseriayrittäjän syytteistä huhtikuun alkupuolella. Syytteissä on kyse muun muassa siitä, että yrittäjä olisi palkannut ravintolaan kokin, jolla ei ollut työlupaa Suomessa. Syyttäjä katsoo, että tämän jälkeen kokilla teetettiin ylipitkää päivää ja palkat jätettiin lähes kokonaan maksamatta.

Tuntemattomat pommittavat turkulaista kebab-pizzeriaa rasistisilla viesteillä 0:43
MTV Uutiset kertoi taannoin turkulaisesta pitseriasta, jota pommitettiin rasistisilla viesteillä.

Lue myös:

    Uusimmat