Neulasabotaasi levisi Suomen laajuiseksi ilmiöksi – ensimmäiset tapaukset kohdannut kauppias huolissaan: "En pysty ymmärtämään, kuka tällaista tekee"

1:19
Australiassa neulatapaukset rinnastettiin terrorismiin.

Neulasabotaasi on levinnyt maanlaajuiseksi ilmiöksi. Suomessa ensimmäiset tapaukset sattuivat viime syksynä Merikarvialla. Ilmiön leviäminen kammottaa paikallista kauppiasta.

MTV Uutiset kertoi syksyllä Satakunnan Merikarviaa piinanneista neulatapauksista. Neuloja löytyi yhteensä kolme K-marketin ja S-marketin elintarvikkeista. Ne löydettiin kolmella eri kerralla leipomotuotteista ja makkarasta.

Tapausten myötä molemmat elintarvikeliikkeet ryhtyivät toimenpiteisiin ja tiukensivat valvontaa. Merikarvian K-marketin kauppias Marianne Sippola kertoo, ettei uusia neuloja ole jäänyt seulaan lisätyn valvonnan myötä.

– Välittömästi, kun pystyimme havaitsemaan, että tämä on meidän myymälässä tapahtunut, niin tiedotimme sekä asiakkaita että virkavaltaa. Lisäsimme myös valvontaa meidän myymälässämme, Sippola sanoo.

MTV Uutiset kertoi marraskuussa, että 1950-luvulla syntynyt merikarvialaismies tunnusti tekonsa kuulusteluissa. Mies ei poliisin mukaan osannut kertoa ”mitään järjellistä syytä” sille, että oli piilottanut neuloja elintarvikkeisiin.

”Onhan se tietysti ihan kammottavaa”

Sittemmin neuloja on löytynyt ympäri Suomen niin Porissa klementiinistä kuin Lahdessa Hesburgerin ranskalaisistakin. Helsingissä sen sijaan työnnettiin rautanauloja proteiinipatukoihin. Viimeisin esille noussut neulatapaus sattui Tampereella.

Tamperelainen naisen nielusta löydettiin 3,5 sentin mittainen ompeluneula. Neula oli tiettävästi ollut naisen ruokakaupasta ostaman omenan sisällä. Päivien piinan jälkeen neula poistettiin naisen kurkusta nukutuksessa.

– Onhan se tietysti ihan kammottavaa. Varsinkin, kun nyt niitä on alkanut tulla ihan ympäri Suomen ja enenevissä määrin. En pysty ymmärtämään, kuka tällaista tekee, Sippola toteaa.

Australiassa poliisi tutki syyskuussa jo yli sataa neulatapausta. Maanlaajuiseksi räjähtänyt mansikkasabotaasi levisi pian myös hedelmiin. Neuloja löydettiin ainakin mangoista ja omenista.

Facebook

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja