Mainos

Käytetyn Fordin ostajalle jäi luu käteen – "läpimädästä" autosta ei hyvitystä

Kuluttajariitalautakunnan mukaan 17 vuotta vanhan auton ostajan on varauduttava merkittäviin korjauksiin.

17 vuotta vanha ja 214 000 kilometriä ajettu Ford Puma oli ostettu nettihuutokaupasta 1 475 eurolla. Myyjänä toimi huutokauppasivustolla kaupassa välittäjänä toiminut yritys, mutta auton aiempi omistaja oli yksityishenkilö.

Ilmoituksen mukaan autossa oli alkavaa ruostumista, mutta ostajan mukaan auto oli täysin mätä. Ostaja vaati rahojen palauttamista, auton korjaamista tai ilmoitusta vastaavaa autoa.

Yrityksen mukaan 17 vuotta vanhaan autoon tulee varmasti yllättäviäkin vikoja. Ilmoituksessa kehotettiin tarkastamaan auton kunto. Kyseisen auton kuntoa yritys ei kommentoinut, eikä yritys ollut autoa koskaan edes nähnyt.

Vanhan auton ostajan varauduttava kulumiin ja korjauksiin

Kuluttajariitalautakunnan mukaan välittäjää eivät koske etämyyntisäännökset, joten ostaja ei voi vaatia kaupan peruuttamista.

Lautakunta ratkaisi tapauksen yrityksen hyväksi, eikä autoa tarvinnut hyvittää. Perusteluiden mukaan ostajan olisi pitänyt varautua auton merkittäviin kulumiin ja korjauksiin, koska auto on niin vanha ja myyty melko halvalla.

Lautakunta katsoi jääneen näyttämättä, että auto olisi huonommassa kunnossa kuin ostajalla oli syytä olettaa auton hinta ja ikä huomioiden. 

Tapauksesta uutisoi myös Iltalehti.

Lähde: Kuluttajariitalautakunta

***

3:31

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja