Mainos

Käytätkö Airbnb:tä lomalla? Liian täydelliseltä vaikuttava majapaikka voi olla huijaus

Verkkohuijaukset ovat levinneet myös majoituspalveluihin kuten Airbnb:hen. Siksi kannattaakin olla tarkkana, että asioi majoitusta tarjoavien kanssa vain palvelun virallisen sovelluksen tai verkkosivujen kautta.

Internetissä asioidessaan on aina syytä olla varuillaan mahdollisten huijausten varalta. Lomamatkaa suunnitellessa on syytä kiinnittää huomiota myös siihen, mitä Airbnb:ssä majoitusta tarjoavat lupailevat potentiaalisille asiakkailleen.

Hälytyskellojen onkin syytä ruveta soimaan, jos löydät majoituspalvelusta paikan, joka vaikuttaa jo liiankin täydelliseltä. Jos yhteydenoton jälkeen majoituksen tarjoaja lähettää linkin sivustolle, joka ei ole airbnb.com vaan jotain sinne päin kuten airbnb.info, on kyseessä todennäköisesti huijausyritys.

Tällaisten huijausten onnistuessa luvatussa majapaikassa odottaakin asunnon oikeat omistajat, jotka eivät tiedä asunnon vuokraamisesta mitään. Nämä väärennetyt airbnb-linkit ovat valitettavasti yleistymässä.

Huijaukselta voi kuitenkin parhaiten välttyä, kun pysyttelet aina virallisella airbnb.com -verkkosivulla. Jos vaikuttaa siltä, että majapaikan tarjoaja yrittää saada sinut käyttämään linkkiä, joka vie jollekin toiselle verkkosivulle, lopeta asiointi välittömästi.

Viestittele majapaikan tarjoajan kanssa vain ja ainoastaan käyttäen Airbnb:n omaa sovellusta tai virallisia verkkosivuja.

Jos palvelussa tarjottavaa majoituskohde tuntuu ylipäätänsä epäilyttävältä, raportoi kohde epäilyttäväksi varoittaaksesi muitakin käyttäjiä kohteesta.


***

2:55

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.