Mainos

Oletko matkustamassa Yhdysvaltoihin? Tähän "huijaukseen" lankeaminen käy kalliiksi

Matkaa Yhdysvaltoihin suunnitteleva bloggaaja Miia Metso kertoo törmänneensä matkustusasiakirjoihin liittyvään hämärään toimintaan, jonka vuoksi tietämätön matkustaja voi päätyä maksamaan moninkertaisesti enemmän kuin tarvitsisi.

Yhdysvaltoihin matkustavien on täytettävä ennen matkaansa maksullinen, niin sanottu ESTA-hakemus, jossa selvitetään matkustajan taustoja. Hyväksytty hakemus on edellytys maahan pääsemiseksi.

Bloggaaja Miia Metso kirjoittaa, että he ovat perheensä kanssa suunnitelleet matkaa Floridaan ja ryhtyivät eräänä iltana täyttämään ESTA-hakemusta.

Esimerkiksi Googlen avulla hakemalla moni törmää ensimmäisenä sivustoon http://www.esta.us/suomi.html. Kyseinen osoite on ensimmäinen hakutulos useilla eri hakusanoilla haettuna. Luotettavalta vaikuttavassa sivustossa piilee kuitenkin vaara.

Lain harmaalla alueella toimiva sivusto nimittäin hoitaa ESTA:n hakemisen puolestasi heille antamillasi tiedoilla, mutta veloittaa siitä ESTA:n hinnan 14 dollaria sekä yli 70 euroa käsittelykuluja.

ESTA-hakemuksen virallinen osoite on https://esta.cbp.dhs.gov ja se maksaa 14 dollaria.

Metso kertoo, että he menivät miehensä kanssa lankaan ja antoivat luottokorttinsa tiedot palveluun. He kuitenkin olivat palveluntarjoajaan yhteydessä sähköpostitse ja uskovat saaneensa peruutettua hakemuksen käsittelyn.

Lähde: Miia Metson blogi

***

1:50

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.