Nainen varasi viime hetkellä Airbnb-kämpän Balilta – varoittaa nyt hätäilyn seurauksista: "Ensi kerralla aion olla tarkempi"

Uudesta-Seelannista kotoisin oleva nainen varasi itselleen Airbnb:n kautta majoituksen Balilta, mutta perillä hänelle selvisi paikan olevan hylätty.

Matkailija Bree Robertson haluaa jakaa kokemuksensa varoittava esimerkkinä siitä, että matkailijan on aina syytä tehdä taustatyönsä huolella ennen kuin varaa summamutikassa majoituksen tuntemattomasta kohteesta. Breen kokemuksista uutisoi muun muassa Stuff Travel ja New York Post.

Matkoistaan sosiaaliseen mediaan kuvia, videoita ja muita sisältöjä jakava Bree oli muuttanut partnerinsa kanssa kesäkuussa Balille Indonesiaan. Hän on dokumentoinut kokemuksiaan nettisivuillaan Atypical Adventure.

Juhlistaakseen ensimmäistä kuukautta Balilla pariskunta oli päättänyt varata romanttisen miniloman itäisellä Balilla sijaitsevaan Sidemenin kylään.

Hylätty maja keskellä metsää

Bree kertoo maksaneensa Airbnb:ssä listatusta kohteesta 80 Uuden-Seelannin dollaria eli vähän vajaat 50 euroa yhdestä yöstä. Airbnb:ssä kohdetta kuvailtiin yksityiseksi huoneeksi majassa luonnon keskellä.

Bree oli varannut majan vain paria päivää ennen minilomaa. Sen takia häntä ei ollut kummastuttanut, kun kohteen isäntä ei ollut vastannut varaukseen minkäänlaisella varausvahvistuksella. Airbnb:ssä kohteen listauksessa oli kuitenkin lukenut, että varausvahvistus tulisi normaalisti tunnin sisällä.

Kohteella oli ollut positiivisia arvosteluja niin Airbnb:n sivuilla kuin myös muilla varaussivustoilla. Vaikka arvostelut olivat vuodelta 2019, Bree oli arvellut sen johtuneen lähinnä pandemiasta ja Balilla vallinneista matkustusrajoituksista.

Kaksi tuntia kaatosateessa skoottereilla ajettuaan pari saapui viimein kohteeseen. Vastoin odotuksiaan he löysivät luonnon keskelle hylätyksi jätetyn majan. Koko paikka oli jätetty luonnonvoimien armoille.

– Saavuimme paikalle ja koko paikka oli hylätty, pariskunta kertoo.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Pariskunta otti videoita paikasta. Materiaalin he julkaisivat myöhemmin TikTokissa. Kuvausten jälkeen pariskunta etsi alueelta ravintolan, jonne he vetäytyivät suojaan sateelta. He löysivät toisen yösijan lopulta tunnin ajomatkan päästä Ubudista.

Airbnb pahoittelee

Jälkikäteen Bree raportoi hylätystä majoituksesta Airbnb:lle. Asiakaspalvelusta Breelle kerrottiin, että hän saisi kohteesta maksetut rahat takaisin. Bree oli kuitenkin pettynyt siihen, että kohdetta yhä mainostettiin majoitussivustolla, jossa luvattiin kohteen isännän vastaavan tunnin sisällä varauksesta.

– Se oli todella harhaanjohtavaa. He olivat kuitenkin vastanneet muille ihmisille, joten olin ajatellut, että ehkä he olivat vain todella kiireisiä, Bree pohtii.

Tiistaihin mennessä Airbnb oli viimein poistanut hylätyn majan mainoksen sivustoltaan.

Airbnb:n tiedottaja kertoo yrityksen olleen pettynyt, kun he olivat kuulleet Breen kokemuksesta ja varmistaneensa, että Bree oli saanut rahansa takaisin.

– Tällaisissa harvinaisissa tapauksissa, jolloin asiat eivät vieraan saapuessa kohteeeseen niin kuin pitäisi olla, on asiakaspalvelumme käytettävissä vuorokauden ympäri, tiedottaja kertoo.

Moni jakoi ikävän kokemuksen

Breen TikTok-video hylätystä majasta Balilla on kerännyt 3,4 miljoonaa katselukertaa. Moni kommentoija on jakanut vastaavanlaisista negatiivista kokemuksista maailmalla.

– Niin monet ihmiset kertoivat, että samaa on tapahtunut heillekin. Se todellakin avasi silmäni, Bree kertoo.

Ikävästä kokemuksesta huolimatta Bree aikoo jatkossakin varata majoituksensa Airbnb:n kautta. Hän aikoo kuitenkin jatkossa varmistaa, että pystyy kommunikoimaan kohteen isännän kanssa. Hän kannustaa ihmisiä myös tarkistamaan, että varatulla kohteella on tuoreita arvosteluja.

– Mietin aina, että kaikki on ihan hyvin kyllä, mutta ensi kerralla aion olla aiempaa tarkempi, Bree toteaa.

Katso myös: Kalifornialaisperheen talo päätyi heidän tietämättään tarjolle Airbnb-sovellukseen.

Jeff löysi oman kotinsa Airbnb:stä – varoittaa nyt muita lomahuijauksesta 2:18
KATSO VIDEO: Jeff löysi oman kotinsa Airbnb:stä – varoittaa nyt muita lomahuijauksesta.

Lähteet: Stuff, TikTok ja New York Post

Lue myös:

    Uusimmat