Kaurahiutalerieska

Rieska on usein unohdettu koulujen kotitaloustunnilla helpoksi tehtäväksi leivonnaiseksi. Rieska olisi helppo tehdä kotonakin, sillä siihen ei edes tarvita monimutkaisia raaka-aineita. Rieska kuuluu syödä tuoreena ja juuri siksi se on niin hyvää! Vaihtelua rieskaan saat lisäämällä taikinaan esim. juusto- tai porkkanaraastetta.

Kaurahiutalerieska

uunipellillinen

  • 6 dl kaurahiutaleita
  • 2½ dl hiivaleipäjauhoja (=tumma vehnäjauho)
  • 1½ tl suolaa
  • 1 tl soodaa
  • 6 dl piimää
  • 50 g voita sulatettuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja voisula ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Levitä taikina uunipellille voidellulle leivinpaperille ja paista 250 asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin väriseksi. Leikkaa palasiksi ja nauti kuumana voin tai juuston kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat