Perinteinen kaurapuuro on monelle aamiaispöydän ydin, mutta terveellistä kauraa voi nauttia myös herkkujen muodossa. Ota kauran terveysvaikutuksista kaikki irti ja helli koko perheen makuhermoja esimerkiksi rasvattomilla kaurakekseillä.
Suurin osa kaurasta tarjoiltiin aikanaan ratsujen appeeksi ja iso osa eläinten rehusta valmistetaan yhä tänäkin päivänä kaurasta. Tämä supervilja on kuitenkin tärkeä osa nimenomaan ihmisten hyvinvointia. Kauran sisältämä beetaglukaanikuitu nimittäin alentaa todistetusti kolesterolia ja sen katsotaan edistävän sydämen terveyttä. Toivottu vaikutus saavutetaan, kun päivittäin nautitaan 3 grammaa kaurasta tai ohrasta saatavaa beetaglukaania. Yhdessä lautasellisessa kaurapuuroa voi olla tästä määrästä jo puolet.
Kuitupitoinen kaura pitää ruuansulatuksen, suoliston ja sitä kautta vastustuskyvyn kunnossa. Suomalaisten lautasilla kaura näkyy usein joko puurona tai leipänä, mutta on muitakin tapoja valmistaa tästä terveellisestä viljakasvista koko perheen energia- ja kuitupommeja, jotka pitävät kehon tasapainossa.
Kokeile seuraavia reseptejä:
Rasvattomat kaurakeksit
Monien rakastamat kaurakeksit voivat olla myös rasvattomia. Käytä ohjeeseen appelsiinituoremehua tai rasvatonta, laktoositonta maitoa. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Ota taikinasta lusikalla heti pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille hyvin erilleen toisistaan – huomaa, että taikinaa ei saa turvottaa! Leivinpaperia voi sivellä/suihkuttaa kevyesti öljyllä, jotta kaurakeksit irtoavat paperista. Ole paistamisen kanssa varovainen, että ne eivät pala. Anna jäähtyä tasaisella alustalla, jos haluat suoria lastuja.

