Kaupunkipyörät palkittiin – "Lisänneet merkittävästi liikkumista ja vähentäneet liikenteen päästöjä"

Kaupunkipyörät palasivat tänään Helsingin katukuvaan 1:25
Kaupunkipyörät ovat tuttu näky Helsingin katukuvassa.

Suomen Latu on palkinnut aiemmin Suomen liikuttaja -tunnustuksella muun muassa Pokémon Go -pelille. Tänä vuonna tunnustus päätyi kaupunkipyörille.

Suomen Latu on palkinnut kaupunkipyörät Suomen liikuttaja -tunnustuksella. Tunnustuksella palkitaan vuosittain organisaatio tai taho, jonka toiminta on edistänyt merkittävällä tavalla suomalaisten liikkumista.

– Kaupunkipyörät ovat lisänneet merkittävästi kaupunkilaisten liikkumista ja vähentäneet samalla liikenteen aiheuttamia päästöjä, Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson perustelee valintaa tiedotteessa.

Kaupunkipyörien käyttö on laajentunut Helsingistä useisiin muihin kaupunkeihin ja niiden käyttömäärät ovat jatkuvasti kasvaneet.

Esimerkiksi Helsingin ja Espoon pyörillä ajettiin viime vuonna peräti 3,2 miljoonaa matkaa.

Kaupunkipyöräjärjestelmä on käytössä tulevana kesänä Helsingin ja Espoon lisäksi muun muassa Turussa sekä Oulussa.

Edelläkävijä Suomessa

Helsingin kaupunkipyörät ovat myös kansainvälisen suosiovertailututkimuksen mukaan yksi maailman suosituimmista kaupunkipyöräpalveluista. Suosiota selittävät muun muassa edullinen hinta ja järjestelmän toimivuus.

Pääkaupunkiseudun kaupunkipyöräpalvelu on ollut edelläkävijä Suomessa, joten huomionosoitus luovutettiin Helsingin kaupungin liikennelaitokselle.

Suomen liikuttaja -tunnustusta on jaettu vuodesta 1985. Viime vuonna tunnustusta ei jaettu, mutta aikaisemmin se on myönnetty muun muassa Suomi sata -hankkeelle (2017) ja Pokémon Go -pelille (2016).

Lue myös:

    Uusimmat