Mainos

Kauppojen juhannusmyynti vaikuttaa lupaavalta

Asiakkaat ovat löytäneet tiensä kauppoihin myös juhannuksena.

Kauppojen aukioloajat vapautettiin vuoden alussa, joten nykyisin kaupat päättävät itse aukioloajoistaan eikä niitä ole rajoitettu esimerkiksi juhlapyhinä. 

Suuri osa Keskon ja S-ryhmän kaupoista on auki läpi juhannuksen. Sen sijaan esimerkiksi Lidlin myymälät ovat juhannuslauantaina kiinni muutama poikkeusta lukuun ottamatta.

Helsingin Ruoholahden K-Citymarketin kauppias Tero Huhtala kertoo, että juhannus on sujunut kaupassa hyvin. Etenkin juhannusaatto oli Huhtalan mukaan jopa odotuksia parempi kauppapäivä. Sen sijaan juhannuspäivänä asiakasvirrat ovat olleet hieman pienemmät. 

– Lauantai on ollut rauhallisempi, mutta kyllä on asiakkaita kauppaankin löytänyt, Huhtala kertoo.  

Jyväskylän Seppälän Prisman johtaja Mikko Junttila sanoo, että juhannuslauantain sujumista mietittiin pitkään etukäteen. Junttilan mukaan lauantai on ollut suhteellisen hiljainen päivä.  

– Vaikuttaisi siltä, että tämä lauantai on tavallisen sunnuntaipäivän kaltainen päivä, Junttila arvioi.

Kaupat kelien armoilla

Päivittäistavarakaupan liiton toimitusjohtaja Kari Luoto sanoo, että tämän vuoden juhannus on monelle kaupalle kokeilu: kenelläkään ei ole vielä pohjatietoja siitä, miten asiakkaat liikkuvat juhannuksena.

– Mielenkiintoista nähdä ensi vuoden juhannuksena, miten kaupat ovat sitten auki, Luoto miettii. 

Tarkkoja asiakasmääriä lasketaan vasta juhannuksen jälkeen, mutta myynti näyttää lupaavalta ainakin Luodon havaintojen perusteella.  

– Kun kävin Mikkelissä hakemassa ruokaa, kyllä Prisman ja Citymarketin parkkipaikoilla oli yllättävän paljon autoja. Samoin pienemmissä kaupoissa, kyllä niissäkin asiakkaita riitti, Luoto kertoo.

Lämmin ja aurinkoinen sää voi Luodon mukaan jarruttaa kaupankäyntiä, sillä kauniilla ilmalla ihmiset käyvät yleensä nopeasti kaupassa. Toisaalta sää voi vauhdittaa erilaisten heräteostosten, kuten jäätelön, grilliruokien ja juomien myyntiä. 

Myös Prisma-johtaja Junttila toteaa, että kauppiaat ovat kesällä pitkälti sään armoilla.

– Jos aurinko paistaa, kauppaan tullaan vasta illalla, Junttila sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.