Mainos

Kauppias sättii nuoria akkuromun viemisestä hulvattomassa FB-päivityksessä – teon voi sovittaa romantiikka-aiheisella esseellä

Mikä on romanttisinta, mitä olet koskaan tehnyt? Näin kysyy raumalainen akkukauppa laajalle levinneessä Facebook-päivityksessä, jossa vaaditaan kahta nuorta ilmoittautumaan kaupan pihalta anastetuksi väitetyn akkuromun viejiksi.

– Kynttiläillallinen? Kuluu rahaa. Kuutamokävely? Lauantaina oli pilvistä. Ruusukimppu? Tylsä. Varastamaan akkuja? Kyllä! Tämä nuoripari teki sen, mistä moni vain voi unelmoida. He kävivät akkuvarkaissa lauantaina kello 22.30, Rauman Akku Oy:n päivityksessä väitetään.

Päivityksen yhteydessä on julkaistu sumennettu, sydämellä koristeltu valvontakamerakuva skootterilla liikkuneesta kaksikosta, jonka henkilöllisyys on kaupan mukaan tiedossa.

MTV Uutiset tavoitti tekstin kieli poskessa laatineen Mikko-Matti Pelamon. Hän kertoo, että päivityksen taustalla on turhautuminen akkukaupan pihamaalla säännöllisesti vieraileviin pitkäkyntisiin. Pelamo on yksi yrityksen omistajista.

– Meiltä käy varmaan kerran kuukaudessa joku omin lupineen hakemassa akkuromua. Kyse on käytetyistä akuista, jotka eivät enää toimi.

Tavallisesti akkuvarkaat päätyvät Pelamon mukaan tekemisiin poliisin kanssa. Tuoreimmasta tapauksesta ei ole kuitenkaan tehty rikosilmoitusta vahingon pienuuden vuoksi, hän kertoo.

– Jos niitä veisi isomman lastin, niin niistähän voisi jotain hyötyä, koska akut sisältävät lyijyä. Tässä tapauksessa saalis on jäänyt niin pieneksi, että emme tiedä heidän tarkoitusperiä.

Facebook-päivityksessä luvataankin, että yritys jättää asian sikseen, jos nuoret lähettävät kaupan sähköpostiin esseet aiheesta ”Silloin minä olin romantikko”. Pelamo uskoo, että tarjouksesta on vaikea kieltäytyä.

– Luotan kyllä nykynuorisoon. He ovat varmasti parhaillaan kirjoittamassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.