Taksiyrittäjä Petrin tuska: Vorot tärvelivät taksit ajokelvottomaan kuntoon – saaliiksi säälittävä kourallinen ropoja

Takseihin murtauduttiin Mikkelissä - lasinsirut penkeillä, ikkuna sisässä ja kolikkoteline kateissa 0:39
Tällaista jälkeä kolikkovarkaat tekivät Petri Juvosen taksiin

Taksiyrittäjä Petri Juvosen pojan ja toisen kollegan keskiviikkoaamu oli kenties vielä kylmempi kuin meillä muilla. Mikkeliläisen työpäivästä ei tullut mitään, sillä autoihin oli murtauduttu.

– 20-vuotias poikani ajaa toista taksiani, ja oli ennen seitsemää aamulla lähdössä töihin, mutta ikkuna oli sisässä, lasinsirut penkeillä ja kolikkoteline kateissa, Juvonen kertasi keskiviikon tapahtumia.

Sama kohtalo oli Juvosen kollegalla, jonka Volvo oli myös ajokelvottomassa kunnossa. Auto oli ollut parkissa Graanintiellä vastakkaisella puolella kuin Juvosen pojan.

Autot tärvelty muutaman kolikon takia

Juvonen julkaisi Facebookin Mikkelin puskaradiossa tapauksesta harmittelevan päivityksen, jossa kutsui epäiltyjä "vähämielisiksi vandaaleiksi".

Epäillyistä ei ole toistaiseksi tietoa, mutta Juvonen jatkaa MTV Uutisille, ettei kyseiseen tekoon normaali järkevä ihminen ryhdy. Autosta kun ei oltu viety kortinlukijaa tai muita taksiauton tykötarpeita, ainoastaan kourallinen kolikoita.

– Ei autoissa ole rahaa nykyään. Varsinkin korona-aikana käteinen ei liiku, voi olla päiviä, ettei kukaan maksa kolikoilla.

Omaisuus, joka vorojen mukaan lähti, on siis marginaalinen verrattuna taksiyrittäjän kokemaan haittaan. Vakuutusyhtiö toki korvaa kulut parinsadan euron omavastuuta lukuun ottamatta, mutta ilman ikkunoita ei taksia voi ennen korjaamista ajaa.

– Siinä jäätyy kuljettaja ja asiakkaat muuten, Juvonen naurahtaa.

Auto seisoo korjauksen takia siis ainakin pari päivää. Juvonen kertoo, että tapauksista on tehty rikosilmoitukset. Hänen mukaansa poliisi otti autosta myös dna-testejä, josko murtojälkien tekijöiksi paljastuisi poliisin rekistereistä tuttuja henkilöitä. Aluetta, jossa murrot tapahtuivat, hän ei kuvaile erityisen levottomaksi.

Poliisi vahvistaa MTV Uutisille tutkivansa  kahta taksimurtoa kyseisellä alueella. Poliisi toivoo asiaan liittyviä silminnäkijähavaintoja ja vihjeitä poliisin vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai numeroon 0295415232

Lue myös:

    Uusimmat