"Jotain selkärankaa löytyy" – kymmenkunta nuorta on tunnustanut ilkivallan mopomiitissä Seinäjoella

Mopomiitti jätti jälkeensä valtavan tuhon Seinäjoella 1:23
Tällaiset tuhot mopomiitti jätti kaupan pihalle.

Seinäjoen Minimanin aidat tuhottiin viikonloppuna mopomiitissä. Nyt kymmenisen nuorta on käynyt tunnustamassa ilkivallan yrityksen johtajalle.

Seinäjoen Minimani-johtaja Taina Kinnari kertoo, että yritys on tehnyt tutkintapyynnön poliisille viikonloppuisen mopomiitin tapahtumiin liittyen.

Nuoret potkivat miitin aikana puutarhamyymälän muoviset aidat säpäleiksi. Nyt tekijöitä on käynyt itse ilmoittautumassa Minimanille.

– Kymmenkunta nuorta kävi tunnustamassa. Jotain eteläpohjalaista selkärankaa siis löytyy, mistä olemme ylen tyytyväisiä, Kinnari kommentoi.

– He ymmärtävät itsekin, että mopo karkasi käsistä useammassakin mielessä.

Kinnarin mukaan asia etenee seuraavaksi viranomaisen kanssa. On vielä epäselvää, paljonko vahinkojen korvaaminen maksaa. Viikonloppuna Kinnari arvioi, että kustannus on kuitenkin tuhansia euroja. 

Tunnustaneet olivat Kinnarin mukaan 15-vuotiaita poikia. Hän kuvailee nuoria fiksun oloisiksi.

– He olivat nöyrällä mielellä ja ymmärsivät mitä on tullut tehtyä. Voisin kuvitella, että tätä porukkaa ei näissä merkeissä tulla näkemään. Toivottavasti se heijastelee muihinkin.

Seinäjoen Minimanin pihassa on järjestetty kesän aikana lukuisia mopomiittejä. Kinnari pohtii, että nuorille pitäisi olla tarjolla enemmän paikkoja, jossa viettää mielekästä vapaa-aikaa.

– Aika on ehkä ajanut perinteisen nuorisotupaperinteen ohi. Se on pieni osa, joka on kiinnostunut biljardinpeluusta ja muusta. Joka paikkakunnalla on moottoriratoja, jotka olisivat turvallisempia tällaisille kokoontumisille, mutta nämä tulisi saada nuorten käyttöön, Kinnari pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat