Kauppakamari vaatii Malmin lentokenttää asuinkäyttöön

Kauppakamarin mukaan kohtuuhintaisten asuntojen puute vaikeuttaa yritysten työvoiman saantia pääkaupunkiseudulla. Sen mukaan on kuitenkin välttämätöntä, että Malmin lentokentälle etsitään uusi, riittävät kehitysmahdollisuudet turvaava sijaintipaikka.

Helsingin seudun kauppakamari haluaa vauhdittaa Malmin lentokenttäalueen vapauttamista asuntokäyttöön. Kauppakamarin mukaan kohtuuhintaisten asuntojen puute vaikeuttaa yritysten työvoiman saantia pääkaupunkiseudulla.

-Malmin lentokenttä tulee ottaa asuntokäyttöön yhdyskuntarakenteen eheyttämiseksi ja asuntotuotannon edistämiseksi. Tarvitsemme hyvien kulkuyhteyksien varrella olevia uusia asuinalueita, sanoo Helsingin seudun kauppakamarin varatoimitusjohtaja Jorma Nyrhilä.

Kauppakamarin mukaan on kuitenkin välttämätöntä, että Malmin lentokentälle etsitään uusi, riittävät kehitysmahdollisuudet turvaava sijaintipaikka. Nyrhilän mielestä paras vaihtoehto olisi Porvoon Backas. Hän myös korostaa, että korvaavan lentokentän tulee olla toimintakuntoinen ennen kuin Malmin lentokenttä poistetaan käytöstä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat