Kaupat huumaavista lääkkeistä päättyivät rajuun väkivaltaan: Teinipoika iski miestä veitsellä selkään Turussa

Pitäisikö tuomioita koventaa, miten rikoksia ehkäistään? 10:06
Pitäisikö tuomioita koventaa, miten rikoksia ehkäistään? Sisäministeri Mari Rantanen kertoo, miten hallitus aikoo torjua rikollisuutta.

Poliisi epäilee 16-vuotiasta nuorta miestä tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä 11. kesäkuuta Turussa Varissuolla tapahtuneessa vakavassa väkivallanteossa.

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan Varissuolla kesäkuussa tapahtuneesta väkivallanteosta, jossa epäilty vahingoitti uhria teräaseella ja varasti uhrilta vähäisen määrän huumausaineita. 

Poliisin esitutkinnan perusteella epäilty ja uhri olivat sopineet viestisovelluksella huumekaupoista. Kauppatavarana olivat huumaavat lääkkeet, joiden arvo katukaupassa oli poliisin mukaan hyvin vähäinen.

Tekijän epäillään menneen paikalle tarkoituksenaan ryöstää myyjä. Kun myyjänä toiminut aikuinen mies yritti poistua tilanteesta, löi epäilty uhriaan teräaseella selkään. Teini aiheutti uhrille hengenvaaralliset vammat.

Väkivaltatilanne tapahtui alkuiltapäivällä Krööpilänkadun varressa olevan kerrostalon edustalla. Teon jälkeen epäilty pakeni paikalta juosten. Esitutkinnan perusteella tilanteessa ei ole uhattu sivullisia.

Poliisi otti rikoksesta epäillyn nuoren kiinni pian tapahtumien jälkeen tekopaikan välittömästä läheisyydestä ja hän on yhä vangittuna. Tekovälineenä ollut veitsi ja kaupan olleet huumaavat lääkkeet löytyivät epäillyn hallusta.

Väkivallanteon rikosnimike muuttui tutkinnan edetessä törkeästä pahoinpitelystä tapon yritykseksi ja törkeäksi ryöstöksi. Asia etenee nyt syyteharkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat