Mainos

Kaupan liiton toimitusjohtaja pelkää alv-korotusta: "Se olisi kaupalle myrkkyä"

2:43

Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala pelkää, että hallitus rahoittaa toivotut kuluttajien verokevennykset korottamalla valmiste- ja arvonlisäveroa.

– Se olisi kaupalle myrkkyä. Jos arvonlisävero nousee, kulutus vähenee ja täten kaupan myynti hidastuu. Se olisi todella vakava isku, Pekkala sanoo MTV3:n Seitsemän Uutisissa.

Kauppojen aukioloajat vapautettiin tämän vuoden alussa. Pekkalan mukaan alkuinnostus aukioloaikojen laajentamisessa ei ole vähentynyt, vaan päinvastoin:

– Vuoden alussa aukioloaikoja vähän kokeiltiin, nyt kevättä ja kesää kohden niitä on monin paikoin laajennettu.

1:59

Miten käy pienten kauppojen?

Aukioloaikojen vapauttamisen on pelätty olevan kuolinisku monelle pienelle kaupalle. Ennen lakimuutosta pienet kaupat olivat ainoita, jotka saivat pitää kauppojaan auki pidempään ja pyhinä.

– Niitä on tavallaan vanha laki suojellut. Täytyy muistaa, että myös isoilla kauppaketjuilla on pieniä kauppoja, joten tilanne on siinä mielessä sama; myös ne kärsivät tästä. Nyt kuluttaja voi oikeasti ratkaista, mihin kauppaan menee ja milloin.

Uusia aukiolomahdollisuuksia on hyödynnetty eniten päivittäistavara- ja tavaratalokaupoissa. Työntekijämäärä on lisääntynyt noin 2500:lla viime vuoden alkupuoliskoon verrattuna.

– Ja osa-aikaiset ovat saaneet enemmän tunteja, kuten toive olikin, Pekkala sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.