Kaunis ajatus jokaiseen aamuun

Juhani Töytäri herättää ihmiset uuteen positiiviseen päivään sähköpostilla, joka laukaisee hymyn lukijansa huulille, kohottaa itseluottamusta ja kannustaa toimintaan.

Ajatusten aamiainen sai alkunsa ystävänpäivänä vuonna 1999. Töytäri keksi kuin vahingossa tavan hyödyntää internetiä ja sähköpostia hetkellä, jolloin ne alkoivat yleistyä yhä useamman käyttöön.

− Kehittelin idean tilaajalle ilmaisesta sähköpostiviestistä, jonka lukee läpi kolmessa minuutissa. Minulla oli kerrottavaa ihmisille. Vaistosin, että tässä olisi jotain, positiivisuuden lähettiläs Töytäri sanoo.

Töytäri ei mainostanut palveluaan, vaan sana alkoi levitä tilaajien kautta.

Nykyään Ajatusten aamiainen kilahtaa päivittäin 130 000 käyttäjän sähköposteihin. Heille kaikille yhteistä on myönteinen elämänasenne.

Kun Töytäri avasi palvelun myös Facebookin, hän sai käyttäjille kasvot.

− 80 prosenttia viestin tilaajista on naisia, iältään keskimäärin 24-70 vuotta. Miehet luulevat, että tämä on jotain pehmoilua, mutta heidänkin määrä on kasvussa.

16 000 tuntia hyvää mieltä

Ajatusten aamiainen sisältää asiaa, jonka tavoite on mietityttää, pohdituttaa, joskus vähän harmistuttaakin, mutta aina viimeiseksi nostaa hymy lukijan huulille.

− Ihmiset lähettävät minulle viestejä joka päivä. Äidit lähettävät paljon lapsitarinoita. Niitä löytyy 7000 julkaisemattomien viestien kansiosta, Töytäri kertoo materiaalista, joka vielä odottaa Ajatusten aamiaiseen pääsyä.

Töytäri työstää itse jokaisen sähköpostiviestin. Joskus yhden kirjoituksen tekemisessä voi vierähtää neljäkin tuntia. Se tekee yhteensä 16 000 tuntia viimeisten 11 vuoden aikana.

− Olemme Positiivareissa ylpeitä siitä, että annamme ihmisille toivoa. Henkilökohtaisesta sähköpostistani löytyy tällä hetkellä 3900 palauteviestiä. Ajatusten aamiainen on herättänyt ihmisissä halun kertoa omasta elämästään, Töytäri kiittelee.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja