Kauhun kotikaupungit – maailman tunnetuimmat kummitellut kohteet

Jos tarinoihin on uskominen, moni nähtävyys voisi jäädä näkemättä ja reissu tekemättä silkasta pelosta. Vai olisitko halunnut tietää, että Pariisin katujen alla lepää noin kuuden miljoonan pariisilaisen luurangot tai että London Towerissa voi törmätä muihinkin kuin turisteihin?

Hotels.com listasi Halloween-hengessä kaupungit, jotka ovat kuuluisia kummitustarinoistaan.

Pariisi

Ehkä ei tulisi heti ajatelleeksi, että ihastuttavan Pariisin katujen alla lepää kuusi miljoonaa luurankoa. 1700-luvulla kaupungin hautausmaat olivat niin täynnä, että kuolleista oli syntymässä terveysriski; tämän välttämiseksi vanhimmat haudat avattiin ja luut siirrettiin maan alle rakennettuihin tunneleihin.

Katakombit ovat jo vuosisatojen ajan olleet vaarallisia kulkutautien ja sortumisvaaran takia ja vain pieni osa niistä on avoinna yleisölle. Tästä huolimatta intohimoisimmat tunneleiden ystävät piileskelevät katakombeissa päiväkausia laittomasti ja kutsuvat itseään katafiileiksi. Vierailijat ovat kertoneet kuulleensa epäilyttäviä ääniä ja tunteneensa kuolleiden läsnäolon. Tarinan mukaan kuolleet eivät pidä siitä, että heidän rauhaansa häiritään.

Hotellihuoneesta maksettu keskihinta Pariisissa vuoden 2014 alkupuoliskolla: 139 euroa.

Lontoo

Lontoon historiassa kummituksiin törmää useammassakin paikassa, mutta mainekas The Tower on aavemaisuudessaan ylitse muiden. Tower toimi aikoinaan vankilana ylhäisölle ja uskonnollisille toisinajattelijoille ja oli kovassa käytössä etenkin 1500- ja 1600-luvuilla. Tänä aikana monet vangeista saivat surmansa, joukossa mm. Englannin kuningas Henrik VI ja hänen poikansa, joiden kuolema on pysynyt epäselvänä tähän päivään asti.

Yksi tornin tunnetuimmista kummituksista, Arbella Stuart, teljettiin tarinan mukaan kuningattaren huoneeseen, missä hän eli kuolemaansa asti ja esiintyy toisinaan muistuttamaan olemassaolostaan. Tämän lisäksi miehensä kuningas Henrik VIII:n mestauttaman Anne Boleynin on nähty juoksentelevan tornissa… pää kainalossaan. Kolmas usein nähty haamu on Englannin kuningattarenakin yhdeksän päivää toiminut Jane Grey, joka tuomittiin ja teloitettiin pian vallananastajana. Greyn haamun on nähty rukoilevan Towerissa valkoisessa asussaan. Vielä tänäkin päivänä yövartijat raportoivat erilaisista paranormaaleista tapahtumista linnakkeessa.

Hotellihuoneesta maksettu keskihinta Lontoossa vuoden 2014 alkupuoliskolla: 154 euroa.

Edinburgh

Edinburgh on tunnettu nimikkolinnastaan, joka on rakennettu ja tuhottu useaan kertaan 900-vuotisen historiansa aikana. Tänä aikana siellä on nähty sekä taisteluja että teloituksia ja sen tyrmässä on virunut monia vankeja. Vuosien saatossa linnassa vierailleet ihmiset ovat kertoneet siellä kummittelevan: toiset ovat nähneet epämääräisiä hahmoja linnan liepeillä ja osa jopa kertoo tunteneensa kummituksen kosketuksen ihollaan.

Edinburghin linna on tunnettu useista ”virallisista” kummituksistaan, joista kuuluisimpia ovat mies nahkaisessa esiliinassa, päätön rumpalipoika ja linnan tunneleihin eksynyt pillipiipari. Paikalla on järjestetty myös paranormaalien ilmiöiden tutkimus, jossa yli puolet ihmisjoukosta kertoi kokeneensa jotakin paranormaalia. Jos Edinburghin linna ei vielä pistä jalkojasi tutisemaan, löytyy kaupungista myös maanalainen alue, johon mustan surmat uhrit eristettiin ennen kuolemaansa.

Hotellihuoneesta maksettu keskihinta Edinburghissa vuoden 2014 alkupuoliskolla: 116 euroa

New Orleans


Yksi Yhdysvaltojen aavemaisimmista kolkista on New Orleans. Kauhutarinoistaan tunnetussa kaupungissa aaveita asuu lähes joka talossa: hotelleissa, baareissa kuin tavallisten kansalaisten kodeissakin. Yksi New Orleansin tunnetuimmista ja eksoottisimmista kummituksista on prinssi Suleyman, joka tuli New Orleansiin turkkilaisena sulttaanina esittäytyen. Hänellä oli kuitenkin paljon vihamiehiä ja lopulta hänet surmattiin mystisissä olosuhteissa. Suleymanin haamu jäi kummittelemaan kaupunkiin ja hänen legendansa elää vielä tänäkin päivänä.

Kummituksiin voi törmätä myös esimerkiksi ranskalaisella alueella sijaitsevalla Le Petit Theatre’lla. Lähes satavuotias teatteri käy läpi parhaillaan pientä remonttia vuosipäivänsä kunniaksi ja New Orleansissa pähkäilläänkin näyttäytyykö teatterin tunnetuin kummitus, 1800-lukulaisittain pukeutunut komea herrasmies, avajaisissa. Tällä haamulla on tapana seurata esityksiä ja ilmaista mielipiteensä taputtamalla tai sihisten: kumma kyllä, aaveen mielipiteet tuntuvat tarkasti ennakoivan, millaiset arvostelut näytelmä saa…

Hotellihuoneesta maksettu keskihinta New Orleansissa vuoden 2014 alkupuoliskolla: 114 euroa.

Washington, D.C.

Washingtonin tunnetuin maamerkki Valkoinen talo on itse asiassa yksi maan aavemaisimpia rakennuksia. Tarinan mukaan monet entiset presidentit ovat kuolemansa jälkeen palanneet työpaikalleen kummittelemaan. Tunnetuin heistä on Valkoisen talon kummituksenakin tunnettu Abraham Lincolnin haamu: hänet on tavattu milloin katselemassa ulos ikkunoista ja milloin vetämässä saappaita ylleen vanhassa makuuhuoneessaan. Muun muassa Eleanor Roosevelt on kertonut tunteneensa Lincolnin läsnäolon.

Entisten presidenttien lisäksi myös usean edesmenneen presidentin vaimo on jäänyt kummittelemaan taloon. James Madisonin vaimo Dolley pitää huolta siitä, että hänen ruusunsa jätetään rauhaan ja ilmestyy silloin tällöin pelottelemaan puutarhureita. John Adamsin vaimo Abigail sen sijaan on nähty useaan otteeseen pesevän pyykkiä itäsiivessä.

Hotellihuoneesta maksettu keskihinta Washington, D.C.:ssa vuoden 2014 alkupuoliskolla: 134 euroa.

Brisbane

Australian Brisbane on valloittava miljoonakaupunki meren äärellä, mutta sen historiaan liittyy myös karmaisevia kauhutarinoita, joista yksi on ylitse muiden. Goodnan hautausmaa on päivisin levollinen alue, mutta sen kauhutarinat saavat kenet tahansa harkitsemaan kahdesti alueella vierailua yöaikaan.

Monet hautausmaalla vierailleet ovat kertoneet saaneensa fyysisiä jälkiä vierailustaan. Tarina kertoo, että eräs mies yritti paeta hautausmaalta autollaan, mutta vaikka auto lähti käyntiin, hän ei saanut sitä liikkeelle. Mies vietti levottoman yön autossaan ja pääsi aamun valjetessa pakenemaan. Autoon oli yön aikana tullut syviä naarmuja ja kolhuja, aivan kuin jättimäiset kynnet olisivat pitäneet autoa paikallaan. Jos haluat kokeilla rajojasi, kummituksenmetsästäjät neuvovat: verhoa autosi jauhoilla ja aja hautausmaan ohi. Tutkimalla autosi tämän jälkeen, voit huomata sen olevan täynnä sormenjälkiä. Eikö vieläkään pelota?

Hotellihuoneesta maksettu keskihinta Brisbanessa vuoden 2014 alkupuoliskolla: 103 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat