Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kauanko liha säilyy pakastimessa? Muista yksi tärkeä nyrkkisääntö

Lehtikuva
Julkaistu 03.03.2014 20:07

Pakastamalla lihan oikeaoppisesti voit pidentää sen säilyvyysikää.

Onko sinulla pakastimessa useamman kuukauden seissyttä lihaa, jonka käyttöä vielä mietit? Liha voi aivan hyvin olla vielä käyttökelpoista, jos olet pakastanut sen oikein. Liha säilyy pakastimessa kolmisen kuukautta, vähärasvainen liha pidempäänkin. Tämä edellyttää kuitenkin hygieniasta huolehtimista: jos esimerkiksi leikkaat lihan pihveiksi tai kuutioiksi ennen pakastamista, tee se nopeasti ja täysin puhtailla työvälineillä.

Rasvainen liha pilaantuu nopeammin

Jos pakastat tuoreen lihan raakana, tee se mahdollisimman pian ostohetken jälkeen ja kääri liha pakastepussiin. Näin säilytät lihan laadun mahdollisimman hyvänä. Pakatun lihan taas voit pakastaa pakkauksessaan. Nyrkkisääntö sekä tuoreen että pakatun lihan suhteen on, että mitä rasvaisempi liha, sitä nopeammin se pilaantuu pakastimessakin.

Esimerkiksi rasvaista jauhelihaa ei kannata pakastaa kolmea kuukautta pidempään, kun taas vähärasvaisempi jauheliha säilyy jopa puoli vuotta moitteettomana, jos pakastimesi lämpötila on vähintään –18° C.

Sulata liha hitaasti

Lihan sulattamisessa sen sijaan maltti on valttia: mitä hitaammin sulatat, sen mehukkaampana liha pysyy. Sulatus kannattaakin tehdä jääkaapissa, mutta sulamisen jälkeen liha on kypsennettävä saman tien, etteivät bakteerit pääse lisääntymään. Kerran sulatettua lihaa ei myöskään saa pakastaa uudelleen.

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Löytyykö pakastimestasi jauhelihaa? Älä tee tätä virhettäPakastatko jauhelihaa? Älä vaan tee näitä mokiaPakastatko jauhelihaa? Älä tee näitä mokia – vaarana jopa ruokamyrkytysNyt tarkkana, jos sinulta löytyy jauhelihaa pakastimesta: Älä vaan tee tätä virhettäTotuus jauhelihasta voi yllättää: Kauanko kaupasta ostettu liha oikeasti säilyy kotona? Totuus jauhelihasta saattaa yllättää: Kauanko kaupasta ostettu liha oikeasti säilyy kotona?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:55
    Videopelit

    Löytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"

  • Eilen17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • Eilen16:07
    Ruoka

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • Eilen13:29
    Verkkokauppa

    Shein poisti lapsen näköiset seksinuket sivuiltaan – halpakauppasivustot syynissä Ranskassa

  • Eilen11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"