Mainos

Katupartioista vastareaktio – Kyllit juttelevat mukavia ja jakavat koirankakkapusseja

Useiden kaupunkien kaduille ilmestyneet katupartiot ovat herättäneet voimakasta keskustelua. Joensuussa on vastaiskuksi perustettu Kyllikin siskot -ryhmä, joka luo ympärilleen iloa.

Oikeiston Soldiers of Odin -katupartiot ovat herättäneet monessa pelkoa, vaikka ryhmä kertoo valvovansa järjestystä. Sisäministeri Petteri Orpo sanoo, että partiointi ei suinkaan aina lisää turvallisuutta.

Lisäksi Soldiers of Odinin pomot eivät ole mitään pulmusia. Joensuun porukan niin kutsutulla päällystöllä on kaikilla rikoksia taustalla.

Vastapainoksi on Joensuussa laitettu pystyyn Kyllikin siskot -ryhmä, joka kerää jäseniä sosiaalisessa mediassa.

Ilmoituksen mukaan ryhmän jäsenkriteerit ovat väljät.

"Jäseneksi kelpuutetaan täysi-ikäinen naishenkilö (tissivauvansa voi kuitenkin ottaa mukaan) omalla vastuulla eli jokaisen on oltava tietoinen tähän liittyvistä riskeistä (julki-imetyksen vastainen twiittailu, tuttavapiirin ja maailmankatsomuksen laajentuminen, perjantain vierähtäminen liian nopeasti ja mukavasti)."

Kyllikin siskot -kerhon tarkoitus on ilmoituksen mukaan luoda turvallisuuden tunnetta muun muassa vatuloijien, au-pairien ja turistien keskuudessa. He muun muassa juttelevat mukavia ja jakavat kaupungilla koiranomistajille biohajoavia pusseja. Koiria rapsutetaan vain omistajien luvalla.

Ryhmä etsii uusia joensuulaisia kyllejä ja ellejä jatkuvasti jäsenikseen. Tunnuksenaan heillä on huivi. Aktiivinen imettäjä voi tarvittaessa peittää oman päänsä tai twiittajan pään huivilla. Ryhmän päällystön tunnuksena on rinnalla vauva "jos sellainen on syntynyt ja imetystahti niin vaatii."

Ryhmän nimen Kyllikki viittaa Kalevalan Kyllikkiin, joka viihtyi kylillä perjantaitanssien aikaan.

Parodiailmiöstä kertoi ensimmäisenä Yle

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.