Mainos

Katugallup tyrmää lääkärin ehdotuksen: Töihin ei saa mennä sairaana muita tartuttamaan!

1:14

Työkaveri pärskii vieressä, mutta suurta hätää tartunnan saamisesta ei ole. Pöpö kun on suurella todennäköisyydellä ehtinyt tarttua jo ennen kuin työtoveri on oireensa saanut. 

Työterveyslääkärin mukaan työkunnon ratkaisee ennen muuta oma vointi ja se, minkälaisessa työssä ja työpaikassa on. 

Vastasyntyneiden teho-osastolla työskentelevä Karoliina Nuutinen jää herkästi kotiin, jos flunssa iskee.

– Jään herkästi kotiin, jos aivastelen tai yskin tai jos en pääse sängystä ylös. Monesti olen töissä miettinyt, että työkaveri on tullut mielestäni liian kipeänä töihin muita tartuttamaan.

– Sairaudethan tarttuvat ja liikkuvat aivastelemalla, tai jos niistämisen jälkeen ei pestä käsiä. Kyllä tällöin minun mielestäni pitäisi ehdottomasti jäädä kotiin, toteaa Nuutinen.

Juho taasen myöntää pohtineensa sitä, onko tullut lähdettyä töihin liian kipeänä.

– Omalta osalta olen joutunut miettimään sitä, olisiko pitänyt jäädä kotiin, ettei sairastuta muita. Lääkärin neuvo siitä, että nuhaisenakin voi tulla töihin ei sovi ainakaan terveydenhuoltoalalle, missään tapauksessa, lisää Juho.

Katin mukaan työntekijän vastuulle ei voi jättää tulkintaa siitä, pitääkö jäädä kotiin vai onko niin vähän sairas, että voi mennä töihin.

– Lääkärin neuvo ei ole viisas siinä mielessä, että se vastuu jää potilaan tulkittavaksi, milloin on liian sairas eikä se tulkinta ole aina oikea. Itse pitäisin ainakin kuumetta rajana, että ainakaan silloin en menisi töihin, lisää Kati.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.