Mainos

Katsojat järkyttyivät julkkisten hevoskilpailusta – Ruotsin yleisradioyhtiötä syytetään eläinrääkkäyksestä

Ruotsissa on noussut kohu yleisradioyhtiö SVT:n tosi-tv-ohjelmasta Stjärnhoppningen, jossa julkisuudesta tutut henkilöt opettelevat esteratsastustaitoja.

Asiasta kertovan Expressen-lehden mukaan ohjelman finaali lähestyy ja SVT on näyttänyt Facebookissa pätkiä tulevasta jaksosta. 

Jakson esittelyvideo, traileri, ehti olla SVT:n ohjelman Facebook-sivuilla nähtävillä vain muutaman tunnin, kun kritiikkiä alkoi tulvia. Useat katsojat ovat syyttäneet televisiokanavaa osallistumisesta eläinrääkkäykseen. He kritisoivat muun muassa sitä, miten hevosia kohdellaan ohjelmassa.

Katsojat suuttuivat

Trailerilla näkyy epäonnistuneita hyppyjä, jossa ratsastaja muun muassa riuhtoo hevosta ja menettää tasapainonsa. Samaan aikaan ohjelmaan osallistuvat julkkiset nauravat epäonnistumiselle.

Tämä on saanut monet katsojat vihaisiksi.

– Tämä on katastrofi. Kyseessä on eläinrääkkäys, kirjoittaa yksi ohjelmaa Facebookissa kritisoinut henkilö.

– Viihdettä hevosten kustannuksella. Lopettakaa heti, kirjoittaa toinen pöyristynyt.

"Harhaanjohtava traileri"

Ohjelman tuottaja Marion Jernråda kertoo törmänneensä kritiikkiin Facebookissa. Hänen mukaansa traileri antaa vääränlaisen kuvan itse ohjelmasta.

– Ohjelman pätkä, joka on ollut Facebookissa nähtävissä, on vain pieni maistiainen koko jaksosta. Sen tarkoitus on houkutella katsojia. Se on irrotettu asiayhteydestä, minkä vuoksi se ei kerro totuutta jaksosta.

Jernråda myöntää, että jaksosta olisi kannattanut leikata erilainen traileripätkä katsojien nähtäväksi. Hän korostaa, että Stjärnhoppningen-tuotannon aikana hevosista on pidetty hyvää huolta.

Video poistettiin Facebookista

Myös SVT on pitkän hiljaisuuden jälkeen kommentoinut kohua.

SVT:n Stjärnhoppningen-Facebook-sivuilla kerrotaan kanavan ottavan vakavasti katselijoilta saadun kritiikin. He pyrkivät vastaamaan jokaiselle kommentoijalle henkilökohtaisesti.

Samaan aikaan alkuperäinen traileri on poistettu Facebook-sivuilta ja tilalle on julkaistu uusi pätkä samasta jaksosta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.