Katso vinkit: Sisusta koti kevääseen minibudjetilla

Valon lisääntyessä tekisi mieli piristää kotia värein, mutta minibudjetilla sisustamisessa on omat haasteensa. Ei siis kannata ensimmäisenä vilkuilla sisustuslehtien sivuille, vaan inspiraatiota kannattaa etsiä kotoa.

Houzz.com kokosi hauskoja vinkkejä, jotka eivät kaada budjettia:

Ripusta seinälle persoonallinen kartta

Karttoja on käytetty sisustustauluina jo hyvä tovi, mutta mikset veisi ajatusta askelta pidemmälle? Ripusta seinälle maailmankartan sijaan värikäs kartta sinulle mieluisasta tai läheisestä kohteesta.

Tee seinästä valtava ilmoitustaulu

Hyödynnä esimerkiksi lastesi taiteilemat maalaukset ja ystävien matkoiltaan lähettämät kortit. Älä unohda myöskään hauskoja valokuvia. Seinästä tulee pikavauhtia huoneen katseenkiinnittäjä. Lisäksi saat rakkaimmat kuvasi esiin.

Kurkkaa pullokassiin

Ennen kuin kierrätät tyhjän lasipullon katso sitä uusin silmin. Erilaisissa lasipulloissa on usein kaunis muotoilu, joka pääsee oikeuksiinsa, kun asetat pulloon kukkasen. Voit myös tehdä erikokoisista pulloista näyttäviä asetelmia vaikka ikkunalaudalle.

Seikkaile kesämökin vintillä

Monilla on kesämökillä suoranainen aarreaitta täynnä vanhoja kirjoja ja lehtiä. Valitse kaikista kauneimmat kannet ja tee niistä taidetta kotisi seinälle! Voit käyttää kansia julisteen tavoin tai kehystää ne. Saman voit tehdä käyttämättä jääneillä tapeteilla.

Käytä seiniä paperiarkkinasi

Onko sinulla kaunis käsiala? Jos rohkenet, voit tarttua permanenttitussiin ja kirjoittaa seinälle vaikkapa lempirunosi tai inspiroivia lainauksia tai lauseita. Jos pysyvä jälki pelottaa, voit ensin hahmotella tekstin seinälle lyijykynän avulla.

Maustetta vaatekaappiin

Kyllästyttääkö tusinavaatekaappisi? Tartu maaleihin tai päällystä vaatekaappi mieleiselläsi paperilla. Voit saada hauskaa jälkeä aikaan myös tarroilla tai kaapin oviin kiinnitettävillä korteilla tai muilla kuvilla.

Testaa villejä värejä ulkotiloissa

Jos punainen väri kutkuttaa, muttet ole aivan varma, kokeile sitä ensin ulkotiloissa! Maalaa parvekekalusteet tai ulkovaja kirkaalla värillä ja päätä vasta sitten, onko väri tarpeeksi hyvä, jotta se pääsisi sisätiloihin asti.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE – Houzz)

Lue myös:

    Uusimmat