Mainos

Katso video kaaoksesta: 2000 nuoren joukkotappelu sulki ostoskeskuksen USA:ssa

Poliisi raportoi useista koko ”kauppakeskusta koskeneista” joukkotappeluista 13-20-vuotiaiden nuorten välillä, brittilehti The Independent kertoo.

Noin 2000 ihmistä joutui osalliseksi valtavaan joukkotappeluun eräässä Kentuckyn osavaltion suurimmista ostokeskuksista. Poliisin mukaan kauppakeskus ja sen lähellä sijaitsevat palvelut jouduttiin sulkemaan tapauksen vuoksi.

”Ketjureaktiotappeluksi” nimetty tapaus alkoi sunnuntai-iltana ja kesti lähes kaksi tuntia St Matthewsin ostoskeskuksessa, Kentuckyssa.

Poliisin edustaja Dennis McDonald kertoi NBC-uutiskanavalle, että poliisit olivat juuri aloittaneet kauppakeskuksesta ilmoitettujen häiriöiden tutkimisen, kun lisää tappeluita puhkesi.

– Häiriöt alkoivat ruokkia toisiaan. Poliisit olivat häkeltyneitä avunpyyntöjen ja häiriöilmoitusten määrästä, McDonald sanoi.

50 poliisia eri puolilta osavaltiota saapui selvittämään tappeluita, kun ne alkoivat haitata kauppakeskuksen toimintoja ja lopulta vaikuttivat koko ostoskeskukseen.

Jotkut teineistä kuvasivat tapahtumia ja julkaisivat videoita esimerkiksi Twitterissä.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Poliisit kehottivat kauppoja sulkemaan ovet, mutta eniten ongelmia koitui tappeluihin osallistuneista 13-20-vuotiaista nuorista, jotka kieltäytyivät poistumasta.

– Liikkeet olivat sulkemassa oviaan ja laittamassa alas metalliritilöitä, mutta nuoret eivät antaneet sen tapahtua vaan kiipeilivät ritilöiden päälle. Se oli mellakka. Hullua, McDonald kertoi.

Nuoret poistuivat lopulta kauppakeskuksesta sitä ympäröivälle alueelle, jonka johdosta läheiset kaupat ja ravintolat sulkivat ovensa. McDonaldin mukaan poliisilla meni lähes kaksi tuntia palauttaa järjestys ja paikalla partioitiin vielä puolen yön jälkeen.

Tutkinta ei ole paljastanut vielä joukkotappeluiden syytä, mutta poliisi uskoo, etteivät tappelut olleet suunniteltuja. Tappelijoiden kerrotaan saaneen lieviä vammoja, eikä poliisi pidättänyt ketään heistä. Ostoskeskus avattiin normaalisti seuraavana päivänä.

– Olen ollut poliisina 33 vuotta, enkä ole ikinä nähnyt vastaavaa. Varaudumme aina pahimpaan, mutta tämä ylitti kaiken, McDonald sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.