Katso kuvakooste uudesta Big Brother Suomi -talosta!

MTV Uutiset pääsi kurkistamaan uuteen Big Brother -taloon.

Big Brother -televisioreality tekee paluun vuosien jälkeen, kun Jim-kanava alkaa esittää ohjelmaa 1. syyskuuta alkaen. MTV Uutiset pääsi vierailemaan uudessa Redi-kauppakeskukseen luodussa asuintalossa, jossa asukkaat elävät parhaimmillaan 10 viikkoa ilman yhteyttä ulkomaailmaan.

Talo on maailmanlaajuisestikin poikkeuksellinen sen keskeisen sijainnin takia, eikä vastaavaa ole aikaisemmin tehty.

Big Brother Suomi -talon suunnittelemisesta on vastannut Marco Casagrande. Arkkitehti kertoo, että otti ensimmäisenä vaikutteita ympäröivästä kaupungista.

Big Brother Suomi -talo on Casagranden mukaan suunniteltu ekologisia arvoja noudattaen. Talon sisustuksessa ja valmistuksessa on käytetty runsaasti kierrätysmateriaaleja.

– Ajattelin, että kun tämä on 10 viikon produktio, niin tuntuisi haaskaukselta lähteä tekemään kaikki uudesta, Casagrande kertoo.

– Katsojalle silmiinpistävimmät ovat varmaankin seinät, jotka ovat tehty vanhasta kattopellistä, iso kylpyhuonetila on tehty vanhasta aaltopellistä, arkkitehti kuvailee talon erikoisuuksia.

Casagrande sai sisustukseen inspiraatiota mummolasta ja maaseudulta.

– Jos mummola rakennettaisiin avaruusalukseen, se näyttäisi tältä, hän kuvailee.

Olohuoneessa isoimmat asiat on rakennettu jämäpuusta ja verhoiltu. Uutena hankitut tuotteet ovat arkkitehdin mukaan lainassa.

Tärkeimmäksi huomioksi suunnittelussa Casagrande nostaa asukkaiden turvallisuuden ja ihmisen perustarpeet, kuten syömisen ja peseytymisen.

– Se mikä tässä talossa on poikkeuksellista on se, ettei saa olla mitään kulmaa, mikä jää kameralta piiloon. Kaikki paikat ovat kuvattavissa, jopa vessat.

Big Brother Suomi nähdään Jimillä sunnuntaina 1. syyskuuta alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat