Mainos

Katso 102 paikkakunnan marraskuinen sää – myös etelässä nautitaan hetken lumesta!

Alkuviikosta sateinen sää kääntyy etelässäkin viimein lumiseksi. Ilmojen kylmetessä ajokelin ennustetaan huononevan.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Maan etelä- ja kaakkoisosaan on luvassa lumisadetta seuraavan parin päivän aikana.

– Hiihtokelejä etelään ei vielä saada lumisateesta huolimatta. Tiistaina lunta sataa eniten Suomenlahden rannikolle ja maan kaakkoisosaan, mutta sielläkin lumisade jää hyvin laikukkaaksi, toteaa Forecan meteorologi Juha Föhr.

Talvisen sään ennustetaan kestävän vain alkuviikon, ja torstaista alkaen sää lämpenee jälleen. Erityisesti tuulen suunta vaikuttaa lumisateen kestoon. Rannikkoalueilla lämmin merituuli saattaa muuttaa lumisateen vedeksi.

Liukkaus voi yllättää kesken matkan

Meteorologin mukaan syytä on varautua paikoittaisesti huonoon ajokeliin. Mahdollisten sateiden ja tien pinnan kylmenemisen seurauksena tiet saattavat olla hyvinkin jäisiä ja liukkaita.

– Ajaessa kannattaa muistaa, että liukkaus voi yllättää eri tieosuuksilla. Vaikka päätie olisikin sula, pienemmät tiet voivat olla jäisiä ja liukkaita. Myös jalankulkijoiden on syytä varautua siihen, että kävelyteiden ylläpidossa on eroja ja osilla kävelyteistä saattaa olla hyvinkin liukasta.

Meteorologi muistuttaa, että tien pinnan liukkaus voi muuttua yllättäenkin päivän aikana. Päivällä auringonpaiste voi lämmittää tien ja sulattaa mahdollisen jään, mutta säästä ja vuorokauden ajasta riippuen erityisesti iltaisin, öisin ja aamuisin tiet saattavat olla jäisiä.

– Pahimmassa tapauksessa tien pinnan lämpötila saattaa muuttua pakkasen puolelle kesken matkan, Föhr varoittaa.

Jos sisältö ei näy, voit katsoa sen tästä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.