Katriina yllättyi saadessaan kirjeen brittinäyttelijä Emma Thompsonilta: "Onhan se ihan todella käsittämätöntä"

Emma Thompson kirjoitti kauniin kirjeen suomalaismuotoilija Katriina Nuutiselle.

Oscar-palkittu brittinäyttelijä Emma Thompson kuvasi taannoin Kolilla yhdysvaltalais-saksalaista toimintaelokuvaa The Fisherwoman. Thompson rakastui kuvausreissunsa aikana Suomeen ja kirjoitti suomalaisille kirjeen, jonka Helsingin Sanomat julkaisi. 

Thompsonilta kirjeen sai myös suomalainen muotoilija Katriina Nuutinen. Itä-Suomen elokuvakomissio (East Finland Film Commission) antoi kuvausryhmän näyttelijöille lahjat, ja Thompson sai Nuutisen suunniteleman lasisen Lyyli-rasian, joka kuvastaa Pohjois-Karjalaista luontoa ja paikallista osaamista.

– Tästä on ehkä pari viikkoa, kun (Thompsonille) annettiin se lahja. Hän ajatteli, että haluaa kiittää myös minua tästä saamastaan lahjasta, ja Suomen assistenttinsa kautta lähestyi minua kirjeellä, Nuutinen kertoo MTV Uutisille.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kirjeessä Thompson kertoi, miten kovasti on rakastunut saamaansa lahjaan, ja että hän haluaisi tulla tapaamaan Nuutista tämän studiolle, mikäli aikataulut antaisivat myöten.

Tapaaminen ei lopulta aikataulusyistä onnistunut, mutta Thompson ilmaisi haluavansa silti tilata lisää Nuutisen tuotteita sekä itselleen että perheenjäsenilleen. Paketti onkin nyt matkalla Thompsonille Lontooseen.

Nuutinen hämmentyi Thompsonin kirjeestä totaalisesti. Kyseessä kun on taiteilija, jota Nuutinen ihailee suuresti ja jonka roolitöistä hän on ollut vaikuttunut aina lapsesta saakka.

– Kun tällainen ihminen sanoo, että "I love it so much", niin onhan se ihan todella käsittämätöntä. Hullua kertakaikkisesti, hän toteaa.

Nuutisen mukaan Thompsonin hänelle osoittamasta kirjeestä välittyi samalla tavalla aitous ja hyväsydämisyys kuin näyttelijän kirjeestä suomalaisille. 

– Se, miten hän ajattelee ja on nähnyt tämän paikan ja sen kauneuden. Se on selvästi tehnyt häneen erityisen vaikutuksen ja hän haluaa kädenojennuksena antaa myös takaisin. Minusta siinä on jotain todella hienoa ja arvostettavaa, Nuutinen sanoo. 

Nuutinen on tulostanut Thompsonin lähettämän kirjeen ja aikoo kehystää sen studionsa seinälle muistutuksena erityisestä hetkestä.

Nuutinen haluaa myös lisätä, että Lyyli-rasia, joka teki Thompsoniin vaikutuksen, ei ole ainoastaan hänen työnsä tulos, vaan siinä yhdistyy usean suomalaisen ammattilaisen, esimerkiksi puun kasvattajan sekä sen sahurin ja sorvaajan sekä lasintekijöiden kädenjälki.

– Se on monen ihmisen summa. Minä olen vain ollut siinä niin sanottu luova johtaja, vähän kuin kapellimestari. En voi ottaa kunniaa yksin, hän sanoo.

Juttua korjattu 9.4.2024 klo 20.48: Korjattu jutun kohdat, joissa kerrottiin, että myös muut työryhmän näyttelijät olisivat saaneet lahjaksi Lyyli-rasiat.

Lue myös:

    Uusimmat