Katri, 32, kertoo, miksi päätti luopua alkoholista: "Juttu, missä tein virheen"

Miltä maistuu alkoholivapaa elämä? Katri perusti yhteisön, jossa ei darraa tunneta 8:41
Miltä maistuu alkoholiton elämä? Katso Katri Ylisen haastattelu videolta.

Darravapaa-yhteisön toinen perustaja ja esikoiskirjailija Katri Ylinen kertoi Uutisaamussa, mikä sai hänet luopumaan alkoholista kokonaan kesken nuoruusvuosien.

Kuten monen suomalaisen, myös Katri Ylisen ensikosketus alkoholiin ja humalaan tapahtui teini-iässä. Hän joi pitääkseen hauskaa ja nostattaakseen fiilistä, mutta vähitellen suhde viisasten juomaan alkoi muuttua.

– Usein sanotaan, että suruun ei kannata juoda ja musta tuntuu, että se on sellainen juttu, missä tein virheen. Käytin alkoholia hyvin paljon itselääkintään, nykyään 32-vuotias Ylinen sanoo.

Ylinen sai huomata, että viina on katala lääke. Varsinaista "pohjakosketusta" ei kuitenkaan koskaan tapahtunut vaan alkoholiongelma alkoi kirkastua vähitellen. Kun Ylinen haki apua mielenterveysongelmiinsa, ei hän maininnut päihteistä edes terapeutilleen – häpeä esti.

– Meillä on aika tiukka stereotypia siitä, millainen on alkoholisti ja mun mielestä mä en ehdottomasti ollut sitä. Yritin myös johdatella terapiaa siihen suuntaan, ettei tämä ole se ongelma, vaikka se oli valtavan iso ongelma.

Päihderiippuvuus on myös vastakohta itsehillinnälle ja tunnollisuudelle, joita nykymaailmassa arvostetaan. Ylinen kuvailee itseään esikoiskirjassaan Aamu ilman darraa (Into Kustannus) suorituskeskeisyyteen taipuvaiseksi perfektionistiksi. Alkoholismin suhteen hän on kuitenkin valmis tyytymään epätäydelliseen suoritukseensa.

Voiko hauskaa olla ilman viinaa, ja miten raittius muuttaa sosiaalista elämää? Entä mitä asioita Ylinen alkoholilla lääkitsi? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Lue myös:

    Uusimmat