Kätilö demonstroi miljoonia katselukertoja keränneellä videolla: Näin paljon kohdunsuu avautuu synnytyksessä

Mikä on syöksysynnytys? 1:02
Tiedätkö, mikä on syöksysynnytys?

Kätilönä työskentelevä Sarah havainnollisti TikTok-videolla, kuinka paljon kohdunsuu synnytyksessä avautuu, kertoo BuzzFeed.

Yhdysvaltalainen Sarah Pringle on kätilö, joka julkaisee TikTok-tilillään naisten terveyteen liittyviä opetusvideoita. Maaliskuussa hän julkaisi havainnollistavan videon siitä, kuinka paljon kohdunsuu avautuu synnytyksessä. Videosta tuli hitti: se on kerännyt jo yli 10 miljoonaa katselukertaa. 

Sarahin videoiden aiheet alkoivat kiinnostaa

BuzzFeed-sivusto haastatteli Sarahia hänen videoistaan. Hän kertoo aloittaneensa tiktokkaamisen viime vuonna ollessaan karanteenissa tyttärensä kanssa. Ensin hän julkaisi yhden huumorisävytteisen videon, sitten lisää ja vähitellen seuraajia alkoi kertyä. 

– Tajusin, että ihmiset haluavat tietoa kehostaan ja terveydestään.  

Havainnollistavia videoita apuvälineillä

Sarah päätyikin tekemään opetuksellista sisältöä eri aiheista. Hän on tehnyt videoita esimerkiksi gynekologien käyttämistä välineistä, naisten terveystuotteista sekä kertonut synnytykseen liittyviä perusasioita. 

Sarah käyttää videoillaan apuvälineitä, joilla sairaanhoitajiksi ja kätilöiksi opiskelevat harjoittelevat selvittämään esimerkiksi sitä, miten kohdunsuu laajenee synnytyksessä. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sarah kertoo, että kohdunsuun laajentumisen seuraaminen voi auttaa päättämään, millaista lääkitystä tarvitaan synnytyksen käynnistämiseksi, miten synnytys edistyy ja arvioimaan, pitääkö se käynnistä ennenaikaisesti. 

Sarah pohtii, että hänen videoidensa suosioon voi olla syynä se, että tuntematon kiinnistää ihmisiä. 

– Ihmiskeho ylipäätään kiinnostaa ja etenkin synnytys. 

Luotathan hoitavaan asiantuntijaan?

Sarah painottaa, että hoidon aikana on tärkeä luottaa lääkäriin. Tilanteen pitäisi olla sellainen, että asiantuntijalle on mukava puhua kaikista hoidon osa-alueista. Jos jonkun kanssa olo on epämukava, on ihan hyväksyttävää vaihtaa hoitavaa henkilöä. 

– Olisi tärkeää, että ihmiset tiedostavat, että heillä on vastuu omasta hyvinvoinnistaan ja hoidostaan ja että he kykenevät tekemään tiedon perusteella päätöksiä. 

– Opetus voimaannuttaa ja auttaa ihmisiä pitämään puoliaan terveydenhuollossa. Ja sen lisäksi opetus voi olla hauskaa! 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat