Gabriella julkaisi tietoiskun häpyhuulista: "Nuoret tytöt ovat kertoneet, että videoni muutti heidän elämänsä"

Pitäisikö naisen tutkia omaa alapäätään peilillä ja onko se ylipäätään tarpeen? Gynekologi:"Kyllä naistenkin pitäisi ihailla itseään" 1:10
Pitäisikö naisen tutkia omaa alapäätään peilillä – onko se ylipäätään tarpeen? Gynekologi vastaa.

Gabriella Scaringen julkaisi infovideon häpyhuulista ja yllättyi saamastaan vastaanotosta. – Niin monet vulvan omaavat ihmiset, varsinkin nuoret tytöt, ovat ottaneet yhteyttä ja kertoneet, että videoni muutti heidän elämänsä, hän kertoo.

Gabriella Scaringen tietoisku häpyhuulista toi helpotuksen monille. Nimimerkkiä Gaby käyttävä Gabriella puhui videollaan häpyhuulista, jotka voivat olla myös ulkonevat, kertoo Buzzfeed.

Usein häpyhuulet ovat epäsymmetriset

Videolla Gabriella selittää sisempien ja ulompien häpyhuulten eroja. Ulkoiset eli isot häpyhuulet sijaitsevat emättimen aukon ympärillä. Sisemmät eli pienet häpyhuulet puolestaan ovat ohut poimu ulkoisten häpyhuulten välissä.

Häpyhuulten ulkonäkö vaihtelee: ne voivat olla ryppyiset tai sileät sekä suuret tai pienet, ja värikin voi vaihdella tummanruskeasta vaaleaan. Usein häpyhuulet ovat epäsymmetriset, ja sisemmät häpyhuulet voivat nimestään huolimatta olla isommat kuin ulommat häpyhuulet.

Gabriella itse kuvaa omaa alapäätään "ulkonevaksi", nettitermein siis "outieksi". Gabriellan mukaan ulkonevia häpyhuulia toisinaan pilkataan ja kutsutaan esimerkiksi purilaisen näköisiksi.

"Innietä" pidetään somemaailmassa parempana vaihtoehtona

Piilossa olevia sisempiä häpyhuulia kutsutaan netissä termillä "innie". Gabriellen mukaan piilossa olevia häpyhuulia kuvaillaan yleensä viehättävillä termeillä: niiden ansiosta alapään kerrotaan näyttävän simpukalta ja "Barbien alapäältä".

Gabriella kuitenkin kertoo omien sisempien häpyhuuliensa näkyvän päälle päin. Hän muistuttaa, ettei se ole ongelma.

– Jokainen "panini" on kaunis, ja olen saanut vain kohteliaisuuksia pienestä Arbys-purilaisestani, Gaby vakuuttaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Osa kommentoijista kertoi itkeneensä alapäänsä ulkonäön takia

Videolla on jo yli seitsemän miljoonaa katselukertaa. Gabriella sai koskettavia kommentteja videoonsa: osa kommentoijista kertoi jopa itkeneensä alapäänsä ulkonäön takia, halunneensa leikkaukseen tai jopa harkinneensa häpyhuulten leikkaamista itse.

Toisella videollaan Gabriella huomauttaa, ettei ollut edes tajunnut omaavansa "ulkonevia häpyhuulia" ennen kuin tapaili plastiikkakirurgia, joka paitsi mainitsi asiasta, myös kertoi, että se voitaisiin "korjata" leikkauksella.

– Paras neuvoni teille on: älkää koskaan deittailko plastiikkakirurgia. Plastiikkakirurgit ovat kirjaimellisesti kauheimpia miehiä, joita on olemassa, Gabriella sanoo.

Häpyhuulet eivät tee alapäästä rumaa

Hän huomauttaa, että jokaisen alapää on täydellinen, eikä häpyhuulten olemus tee alapäästä rumaa.

– Olen isosiskosi ja sanon, että kaikki siellä on juuri kuten sen pitäisi olla, Gabriella vakuuttaa.

Gabrielle kertoi liikuttuneensa saamiensa kommenttien vuoksi. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Varsinkin nuoret tytöt ovat ottaneet yhteyttä ja kertoneet, että videoni muutti heidän elämänsä"

Gabriella kertoi Buzzfeedille yllättyneensä siitä, etteivät häpyhuulten erot olleetkaan kaikille tuttuja. Moni tuntui sen sijaan pitävän ulkonevia häpyhuuliaan jonkinlaisena ongelmana tai virheenä.

– Niin monet vulvan omaavat ihmiset, varsinkin nuoret tytöt, ovat ottaneet yhteyttä ja kertoneet, että videoni muutti heidän elämänsä. Kukaan ei puhu näistä asioista kasvaville nuorille, ei ainakaan positiivisessa hengessä, Gabriella kuvaa.

Gabriella toivoisi katsojiensa ymmärtävän, että paras tapa kehittää itsetuntoa ei ole perustaa omaa arvoaan muiden mielipiteille.

– Toivon, että voin toimia ihmisten isosiskoina ja vakuuttaa kaikille, että heidän vaginansa ovat juuri sellaisia kuin niiden kuuluukin, oli kyseessä sitten "innie", "outie" tai mitä tahansa siltä väliltä!

Pelottaako gynekologille meno? Videolla gynekologi kertoo, miten tutkimus tehdään: 

Pelottaako gynekologille meno? Näin gynekologinen tutkimus tehdään:"Ei kannata jäädä epämääräisten oireiden takia kotiin yksin" 4:17

Lue myös:

    Uusimmat