Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kätevä tapa valmistaa pekonia – tällä tekniikalla täydellisen rapea lopputulos!

Julkaistu 15.04.2014 12:32(Päivitetty 15.04.2014 13:38)

Rapsakkaa pekonia saa valmistettua myös mikrossa - ja ilman ylimääräistä sotkua.

Haluaisitko muutaman viipaleen rapeaa pekonia aamiaisleivällesi? Jos haluat säästää aikaa ja välttyä ikäviltä rasvatahroilta, voit valmistaa pekonin pikaisesti mikrossa!

Näin teet mikropekonia

Mikropekonin valmistamiseen tarvitset mikronkestävän astian. Levitä astian pohjalle ainakin neljä palaa talouspaperia, joka imee itseensä ylimääräisen rasvan. Laita pekoniviipaleet papereiden päälle ja peitä siivut vielä muutamalla palalla paperia.

Kypsennä pekonisiivuja mikrossa täydellä teholla minuutin ajan ja tarkista kypsyys. Tarvittaessa voit kypsentää pekonia vielä 30 sekuntia lisää. Pekoni kypsyy vielä hieman mikrosta pois ottamisen jälkeen.

Siirrä mikrossa paistetut pekonit lautaselle, jotta ne eivät tartu kiinni talouspaperiin.

Täydellistä pekonia uunissa ja vesihauteessa

Ammattilaiskokkien mukaan kaikista parhaimman makuista pekonia saa uunissa valmistamalla Saat aamiaisleivällesi täydellisen rapeaa pekonia, kun laitat ne paistumaan sahalaitaiseksi taitellun alumiinifolion päälle uunipellille, 200 asteiseen uuniin. Katso videolta tarkka tekniikka:

Upotettavan Youtube-videon id

Pekonista saa vallan rapeaa myös vesihauteessa. Näin vesihauteessa kypsentäminen toimii:

Upotettavan Youtube-videon id

Yhdysvaltain Bostonissa sijaitsevassa jättimäisessä America's Test Kitchen -testikeittiössä kokit pääsevät kokeilemaan täydellisiä ruoanlaittotekniikoita. Yhtä reseptiä saatetaan kokeilla jopa yli 70 kertaa, jotta ruoasta tulisi mahdollisimman täydellistä.

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

"Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia? Tässä on ehdottomasti paras tapa lämmittää pizza – testasimme, ja totta se on!Hullun hyvä pekonikikka, jota et taatusti ole vielä kokeillut – mutta sinun pitäisi!Taatusti rapea lopputulos ilman sotkua – onko tässä kaikkien aikojen helpoin tapa paistaa pekonia? Kolme erilaista tapaa kypsentää pekoni – toimittaja selvitti, mikä valmistustapa on kaikkein parasTäydellisen rapea lopputulos vähällä vaivalla – tämä on ehdottomasti paras tapa kypsentää pekoni
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • 17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • 16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 14:13
    Vammaiset

    Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?