Mainos

Katelyn paljasti kuvallaan sydäntäsärkevän totuuden masennuksesta: "Olin unohtanut, miltä tuntuu vetää sormia hiusten läpi"

Katelyn kärsii vakavasta masennuksesta. Kuvassa hän harjaa hiuksensa ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin

Katelyn Marie Todd jakoi Facebookissa kuvan, joka kertoo masennuksesta todellakin enemmän kuin tuhat sanaa. Todd kärsii masennuksesta. Kuvassa hän harjaa hiuksensa ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin, kuvailee Refinery29-sivusto.

– Harjasin hiukseni tänään. Ensimmäistä kertaa neljään viikkoon. Tukka oli huopunut ja kietoutunut yhteen. Se katkeili ja repeili jokaisella harjanvedolla. Itkin, kun pesin sen ja laitoin hoitoaineen, koska olin unohtanut, miltä tuntuu vetää sormia hiusten läpi. Pesin hampaani, myös ne, ensimmäistä kertaa viikkoon. Ikenet vuotivat verta. Vesi virtasi punaisena. Itkin myös sen vuoksi, Todd kuvaa.

– Kun astuin ulos suihkusta, en voinut lakata nuuhkimasta hiuksiani ja käsivarsiani. Olen vältellyt ihmisten halaamista hetken, koska en koskaan tuoksu hyvältä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Todd ei ole kyennyt pesemään pyykkiä. Hän huomauttaa, ettei masennuksessa ole mitään kaunista: se on huonoa hygieniaa, likaisia tiskejä ja keho, jota särkee liiasta nukkumisesta.

– Depressio on sitä, että sinulla on kolme ystävää, jotka ovat olemassa enää vain siksi, että heillä on pyhimyksen kärsivällisyys ja rakkaus. Depressio on sitä, että itket, kunnes kyyneliä ei ole enää, on vain kuivaa yökkäämistä ja nyyhkytystä, kunnes haukot henkeä. Depressio on sitä, että tuijotat kattoa, kunnes silmiäsi polttaa, koska unohdit räpytellä.

Tekstinsä lopussa Todd pyytää lukijoita olemaan helliä perheelle ja ystäville, jotka eivät kykene nousemaan sängystä tai huolehtimaan itsestään. Hän myös muistuttaa, miten ensiarvoisen tärkeää on ottaa ihminen vakavasti, jos hän puhuu aiheesta.

– Me yritämme. Vannon, että me kaikki yritämme. Näetkö? Harjasin hiukseni tänään.


***


3:08


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.